| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
snail F&F Sympatyk 126 Sosnowiec | 2005-04-16 19:10:25 mam kape niewiem czemu ale może ktoś miał podobny problem albo wie jak temu zaradzić ponieważ :
bezpiecznik wg ksiązki G-7 który odpowiada za :elektrozawór przy gaźniku i lampe cofania (czujnik przy skrzyni) otóż no wkręceniu go obroty silnika (5000-6000)przepalał mi sie ale teraz to normalnie się topi ten plastik taki amperarz tam wali i niewiem czemu do gaziora wkrecilem zwyklą dysze i elektrozaworu niemam, (lampy cofania też nie zresztą) ale wydaje mi sie że gorzej silnik chodzi no ale to niepomoglo i plastik bezpiecznika rozpłynał sie jak masło jakies zwarcie czy cos niewiem albo od wkrecania na obroty aku wali taki prąd niewiem poprostu co robić,moze jakoś wyciąć ten obieg prądu ale gdzie jak nieznam na instalacji sie i niegrzebalem jeszcze a jutro na tychy... |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2005-04-16 19:13:51 rada na szybko-odetnij ten przewod przy gazniku odetnij przy bezpieczniku i wyciagnij go wpizdu-skoro zadnej z rzeczy podlaczonej do nigo nie uzywasz |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2005-04-17 20:08:09 potwierdzam, też mi sie kiedyś palił ciągle jeden bezpiecznik (na wybojach szczególnie) i przewód od lampy cofania przy skrzyni okazal sie przetarty |
snail F&F Sympatyk 126 Sosnowiec | 2005-04-17 21:16:36 no to widze że niejestem sam ale już wczoraj sobie poradziłem i wywaliłem wreszcie ten konektorek bo i tak wstecznego nie mam a kable poobcinałem i zaizolowałem i zostawiłem w komorze silnika
dzieki za podpowiedzi |