Zakup diesla E30 324TD 92" Kombi - ogledziny dziś...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Stało sie, jadę dziś po diesla stąd moje pytanie, o benzyne bym się nie pytał. Przeszukałem forum i nic sensownego nie znalazłem.

jakie sa "domowe" sposoby sprawdzenia takiego silnika, czyli co zrobić aby jak najwięcej się dowiedzieć o kondycji tej jednostki w 30min .
Czy modele 324TD 92' miały seryjnie już poduszke powietrzną kierowcy.
O pracy-sprawdzeniu diesli kompletnie nie mam pojecia. Czyli reasumując: Na co Wy byście patrzyli stojąc przy dieslu i mogąc nim jechać podczas oględzin. Dziękuję za wszelka pomoc.

Witam
Diesel powinien mruczeć (silnik) szczególnie przy takiej pojemności. Sprawdź przedewszystkim czy nie ma wycieków: turbina, silnik.
Szczegółowe info znajdziesz tutaj Diesel Forum PL.
Pozdrawiam

ludzie i ludziska, napiszcie jescze jakieś porady bo mam czas tylko do 17:00

no i co kupiłeś?

Noo kuźtwa co kupiłeś ?????? JUz sms pisalem a Ty cisza wrrr

napewno kupił jak nie ma go na forum to pewnie wysiąść z niej nie może pewnie spać w niej dziś bedzie

hehe no chyba tak hehe

chyba jeszcze paliwo mu się nie skończyło bo jeszcze go nie ma

Cytat:
2005-04-14 23:26:09, Aldik pisze:
Noo kuźtwa co kupiłeś ?????? JUz sms pisalem a Ty cisza wrrr

, a wiec wróciłem wczoraj nie polonezem , kupiłem kupiłem kupiłem i się cieszę jak dziecko!!! paliwo jeszcze mi sie nie skończyło to fakt. Na telefony i smsy nie odpowiadałem bo... z wrażenia i stresu przed zakupowego zapomniałem wziąść komóry z pracy, teraz jestem w pracy i komóra jest rozładowana, (ładnie musieli dzwonić) i nie wiem co kto pisał i esemesował. Co do autka to kupiłem dokładnie E30 324TD 92' Turing była bita kiedyś ale widać że sensownie zrobiona i koleś mi zdjęcia pokazywał. Przód był walnięty ale nie mocno. Co do silnika to chodzi jak zegarek, nie m problemu z odpalaniem jak się mu depnie też zakopci czyli diesel. Biegi chodza leciutko i bez haczenia. A teraz meritum sprawy nigdy nie jest na tyle dobrze żeby nie mogło byc lepiej. Rodzinka ma 3 samochody, a we wszystkich taki syf że strach! Beemka tez przedtym nie uciekła, jest zasyfiona, zaniedbana i czeka mnie naprawde duzoooo roboty, żeby te wnętrze wyglądało na czyste i pachnące ale to będzie sama przyjemność pogrzebać przy niej. Jest duzo roboty ale takiej drobiazgowej, podswietlenie konsoli środkowej nie działa, lampka wnetrza lewa nie działa, cos z tempomatem jest nie tak, no i ogólnie chlew w środku... A co do osiągów to ten dieselek radzi sobie naprawde ochoczo w tym autku, jeszcze filtry, olej i z czasem rozrząd to z tych najpilniejszych. Mam BMW, mam BMW
Acha cena 5900zł. jak za ten rocznik to myslę, że jest ok. Leciałem wczoraj nia 160km/h(więcej się nie dało - ruch na drodze) i żadnych wibracji ani problemów do 150 szła fajnie później juz troche ociężale a do przodu silnik nie wył i nie wydawał jakichś odgłosów dziwnych, nie myszkowała po drodze, hamulce żylety(ABS), pewnie się prowadziła.

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-15 10:03:48 ]

No to dużo radości z jady niech sluży jak najlepiej !!!

Cytat:
2005-04-15 10:15:25, VANOS pisze:
No to dużo radości z jady niech sluży jak najlepiej !!!

bedzisz chłopie jeździł nią długo. silniki 2,4td są trwałe i niezawodne.
pozdrawiam

NOOOO TO GRATULACJE!!
Hehehe - czyli pijemy???

A tak wogóle to rób pożądek, pier...l prace i robimy zlot w sobote A jak nie to chociaż byś jakieś fotki dzisiaj probił. No a co do Twojego silnika, to juz Ci zazdroszcze, bo Ty będziesz tankował i jeździł jeździł!

Cytat:
2005-04-15 10:50:32, MARCIN_RADOM pisze:
bedzisz chłopie jeździł nią długo. silniki 2,4td są trwałe i niezawodne. pozdrawiam

mam nadzieję bo nie zamierzam jej szybko sprzedawać...
Cytat:

Hehehe - czyli pijemy???

teraz czeka mnie maraton oblewania...
Cytat:

A tak wogóle to rób pożądek, pier...l prace

chciałbym, nawet nie wiesz jak mnie rwie żeby do niej leciec i juz cos robić z tym syfem

Cytat:

A jak nie to chociaż byś jakieś fotki dzisiaj probił.

wyżekłem się jakis czas temu cyfrówki na rzecz oczywistą A z T630 zdjęcia nie są za ciekawe... Jak od kumpla załatwie to wtedy i oczywiście ją wypucuje
Cytat:

Ty będziesz tankował i jeździł jeździł!

wiem . Ale jeszcze mam cieżka nogę tak więc też sporo pewnie łyka. Z czasem pewnie mi troche przejdzie

PS: Acha i bezczelnie chciałem zauwazyć, że jestem w końcu klubowiczem dziekuję

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-15 11:33:46 ]

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-15 11:35:09 ]

[ wiadomość edytowana przez: jeztom dnia 2005-04-15 11:36:58 ]

Raz powiem ze bmw mało pali Jeździłem kiedyś 524td z 87r - takąjak ma Marcin i pamiętam ze byłem wtedy pod wielkim wrażeniem, to wogóle chyba była 1wsza beemka jaką prowadziłem ! i jeżeli chodzi o osiągi to chodziła super juz nie mówiąc o właśnie spalaniu które wynosiło ok 7-8litrów/100km. Z kumplem osobiście zrobiliśmy rekord w wysokości prawie 200km/h, ponieważ 3ka jest lżejsza to myśle ze również go osiągniesz bez problemów

No a co z tym zlotem, kiedy byli chetni na spotkanie w Katowicach, moze by doprowadzic do tego, myśle że Ty Jeztom przyjedziesz, ja równiez i ktos tu jeszcze był chętnym, więc jak już uzbierały by sie 4 beemki to chyba warto!?!?!

Cytat:
2005-04-15 11:47:04, Aldik pisze:
No a co z tym zlotem, kiedy byli chetni na spotkanie w Katowicach, moze by doprowadzic do tego, myśle że Ty Jeztom przyjedziesz, ja równiez i ktos tu jeszcze był chętnym, więc jak już uzbierały by sie 4 beemki to chyba warto!?!?!

Aldik, pewnie że się pisze, ale nie w tą sobotę, w niedzielę owszem już moge sie pokazać tym autkiem bo teraz wstyd, sobota to dzień gruntownego sprzątania tego bolidu

Rasowy klubowiczu Jeztom: Gratuluje wyboru i szerokiej drogi !

Cytat:
2005-04-15 15:14:25, cjanek pisze:
Rasowy klubowiczu Jeztom: Gratuluje wyboru i szerokiej drogi !

a dziękuję dziekuję

Gratulacje z powodu zakupu tak ładnej i nowej hmmm "skarbonki" Ale obym się mylił heheh

Cytat:
2005-04-15 15:24:51, Aldik pisze:
Gratulacje z powodu zakupu tak ładnej i nowej hmmm "skarbonki" Ale obym się mylił heheh

ej Aldik ja mam swoje 5 min, a ty juz próbujesz mnie na ziemie sprowadzić... daj mi się nacieszyć trochę... a piękna to ona dopiero będzię kiedyś, teraz ma zalążki na taką