Gdzie się mam podpiąc z alarmem do centralego zamka w e 34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytkich chciałem się zapytac gdzie moge się podpiąc z alarmem do centralnego zamka, znaczy gdzie jest sterownik od centralnego i pod które przewody.

Nikt nic nie wie , czy takie głupie pytanie zadałem nie wiem o co chodzi

jeśli kupiłeś nowy to schemat podłączenia powinien być jeśli nie to szukaj podobnego na allegro ktoś za 2 zł napewno zrobi ci skan tego schematu

a tak wogóle to zobaczTUTAJ

W 520 sterownik centralnego zamka znajduje się pod tylnym siedzieniem i rzekomo tam najlepiej zamontować cenrtalkę(opinia znajomego fachowca).Alarm jak alarm ale w BMW ponoć nietypowo jest sterowany centralny zamek.Wymaga to zakupienia dodatkowo jakiegoś urządzonka (lub zrobienia czegoś na trzech przekażnikach)ponieważ w trakcie sterowania zamkiem trzeba odciąć jakiś impuls?
Przed przystąpieniem do montażu radzę dobrze rozeznać sytuację bo można się zakopać.Podobno oświetlenie jest sterowane plusem i aby podłączyć się do czujników drzwi trzeba zastosować inwerter.
Tyle słyszałem od ojca który zlecił montaż firmie instalującej alarmy.Życzę powodzenia i napisz jak założysz alarm bo sam też się przymierzam zamontować do swojej.

Witam !!! Mialem podobny problem tylko w e36. Centralke mam gdzie indziej ale nie o to chodzi. U mnie centralny zamek jest sterowany dwoma impulsami plusowym wiec (posiadasz pewnie alarm sterujacy centralnym z dwoch mas) bedziesz potrzebowal dwoch przekaznikow. W takim przypadku masa z centralki alarmowej bedzie sterowala impulsem plusowym potrzebnym wlasnie tobie. Nie moglem znalesc przewodow to podpielem sie pod przewody prowadzace do silownika klapy bagaznika. Sa tam cztery przewody dwa grubsze (pradowe) i dwa ciensze (impulsowe). Teraz juz tylko musisz sie podpiac z tych przekaznikow do tych przewodow (jeden jest od zamykania drugi od otwierania) pozdrawiam

jak ja chciałem założyć alarm do e-34 to podjął się tego dopiero gość, który miał dobry sprzęt i doświadczenie, ponieważ ci którzy się tego nie chcieli podjąć to mówili,że są w tych autach właśnie problemy z centralnym zamkiem(podejżewam, że po prostu jest to trochę bardziej skomplikowane niż w innych autach i tyle)

Ja mam to już za sobą. W e34 właśnie skończyłem zakładać alarm i nawet mi się udało

Witam

Jezeli chodzi o centralny w Bawarkach E34 to trzeba uwazac. Naj bezpiecznie jest dolozyc druki silownik w drzwiach kierowcy. To zalatwia sprawe. I nie trzeba dodatkowych przekaznikow lub innych pierdol. Ja mam tak zrobione i dziala. Inaczej mozna spalic modul sterujacy ktory w serwisie kosztuje okolo 4000.

Pzdr