| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-18 11:39:37 Moim skromnym zdaniem skończyl Ci się ręczny i resztki okładziny latają w bębnie, ja tak miałem w E32! |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-04-18 11:59:12 Wydaje mi sie ze nie ma tam zbytnio co grzechotac po za tym, musisz rozebrac tarczo-bębęn i się przekonasz, jak Ci dużo syfu wyleci to będziesz miał odpowiedź. Co do ceny to ja płaciłem do E32 50zł i pewnie do E30 będzie podobna cena Więć nie majątek, no ale w końcu bmw jest jednym z najtańszych w utrzymaniu autek. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-04-18 14:28:32 ja mam z przodu luzna blaszke (oslone tarczy) i ona troche dzwoni na bruku, element nr 4.
u ciebie pewnie bedzie to samo - nr 13 |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-04-18 14:51:16
właśnie też myślałem, że to ta osłonka, ale ona siedzi sztywno, nie lata. Już jestem prawie na 100% pewny że okładziny pękły bo nie dzwoniło, a jak byłem na stacji kontroli pojazdów to przy badaniu ręcznego dowaliłem na maxa bo ledwo hamował i chyba własnie od tamtej pory mi tak dzwoni... chyba dzisiaj jeszcze będę wiedział na pewno czy to okładziny. pzdr |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-04-19 10:08:11 no już wiem co to tak brzęczało, wczoraj po pracy podjechałem do trzech warsztatów i zaden nie chciał mi tego zrobić i tutaj cytaty: "dziś nie bo pewnie śruby pozapiekane, podnośnika nie mam wolnego, może jutro jak podnośnik bedzie wolny..." wiec wku..łem się i myslę spróbuję sam. No i udało się, na lewrku, na drewnianych klockach, odkręciłem zaciski i beben z tarczą i wyleciał mi taki bolec zabezpieczający ze sprężynką( dł 3cm) sprężynka pękła i ten bolec wleciał do śrdka bębna. Okładziny są całe lecz do wymiany, ręcznego teraz nie moge uzywać bo tego bolca jednego nie ma(a są dwa). Zaoszczędziłem około 40 zł. bo tak mi krzyczeli za rozkręcenie tego i wywalenie resztek okładzin(40zł. za jedno koło!) Skończyłem robić to (z bratem dziewczyny) o 21:15, było ciemno, zjechalismy dwa imbusy, pękł nam jeden klucz 17 ale daliśmy rade... |