Żarówki i wolne obroty......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. załoztyłem do swojego GLE Żarówki 80/100W. Wszystko super ale wolne obroty mi spadły (normalka bo wiekszy pobor prądu) . Teraz są ok 500/600 na minute.. Problem w tym ze jak własnie wtedy chodzi to z silnika slychac dziwne terkotanie.. Jak dodam gazu i obroty wzrosna yto jest OK. Ale jak spadna to znowu terkocze.. jakby zawory albo cóś... Co to może być???? Moze spada cisnienie oleju i klawiatura zaczyna gosno chodzic??? HELP

Cytat:
2005-05-03 22:59:32, berek33 pisze:
Witam. załoztyłem do swojego GLE Żarówki 80/100W. Wszystko super ale wolne obroty mi spadły (normalka bo wiekszy pobor prądu) . Teraz są ok 500/600 na minute.. Problem w tym ze jak własnie wtedy chodzi to z silnika slychac dziwne terkotanie.. Jak dodam gazu i obroty wzrosna yto jest OK. Ale jak spadna to znowu terkocze.. jakby zawory albo cóś... Co to może być???? Moze spada cisnienie oleju i klawiatura zaczyna gosno chodzic??? HELP

podkrec troszke obroty w takim razie. Terkotac moze z wielu powodów (np luzy zbyt duze na zaworach, zapłon źle ustawiony) i przy małych predkosciach obrotowych to wychodzi na wierzch, bo jałowy bieg poinien pracować przy 800 -900 obr/min

Cytat:
2005-05-03 22:59:32, berek33 pisze:

Takie obroty jak masz, sa zbyt niskie jak dla silnika i nic dziwnego ze sie cos tlucze, prawdopodobnie zawory, radze podkrecic obroty do optymalnego stanu.

Nie wiem jakie mam zarowki, ale chyba tez poprzedni wlasciciel zalozyl 100W, bo swieca niesamowicie, i mam wolne obroty stabilne 700-800 i nic sie nie dzieje, swiatla swieca normalnie nawet na wolnych obrotach.

Byłem u doktora .. Obroty podkrecił na 900.. jest OK... Nic nie terkocze. Dzienx