Opel Tech2

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!

czy ktos spotkał sie z tym programem???

ja zainstalowalem i odłączylem.... mam komunikacje z silnikiem...teoretycznie moge czytac kody bledów....ale wywala jakis dziwne...

31 ten ok...
156 ??????
165 ???????
56 ????????
a reszta funkcji nie dziala... nie wiedziec czemu....
ja wchodze do measuring blocks tootwiera sie cos po wegiersku...2 mozliwosci wyboru i dwa przyciski...
nie byl bym soba gdybym nie sprobowal pomimo ze nie rozumiem nie w zab wegierskiego....wiec na jednym auto gasni a na drugim faluja obroty....

zna ktos ten rogram?????
przy okazji na skodzie ojca odpalilem vaga i chodzi pieknie.. jeszcze wil nie potrafie ale caly czas sie ucze

napiszcze jak cos wiecie na temat opel tech2 albo inny rogram diagnostyczny z w miare prostym "interfejsem" tylko nie kts bo sam schemat mnie powalil z nog...

euroscan za to potrzebuje 2 com'ow i podobno nie jest najlepszy...

pozdrawiam

Ja miałem i kabel i program. Pozbyłem się tego tak szybko jak to dostałem.

Od tygodnia mam OBD interface i program i tez troche kiszka, sterownik simtec 56 (x20xev) mało w co można wejsc, jedynie fajnie ze bledy z poduszek wykilowalem, gosc od interfejsa mowi ze widzial jakis program co caly jest po angielsku(chociaz tyle) ale od pon. nie odbiera telefonow. Jakby co podam linka, a jak ktos madrzejszy byl i cwiczyl juz ten temat to rowniez prosze o info.

PS. Ten kolo od interfejsu cos gadal ze w klubie OPLA juz podobno jest program po polsku!? Ciekawe.

pozdrawiam/mpaolos

Za okolo 2500 funtów możecie mieć taki sam sprzęt Tech2 jak maja w serwisach, czyli taki mały PDA z kablem, pasuje do wszytskich oplów i nie tylko oplów, ogólnie samochodów produkcji GM.

zYx,
my mówimy o 130 PLN, za 2500 funciaków to se moge następną ome kupić?!
Ale tak nawiasem - to ciekawe że nikt więcej nie eksperymentował z tech2 na simtec 56

pozdrawiam/mpaolos

A gdzie jest wtyczka OBD? Czy w rocznikach 98 też jest OBD czy jakies starsze?

pienia czlowieku nie gadamy o podstawach tylko o techu poczytaj sobie nawet zdjecia sa wystarczy poszukac ale jak komus sie nie chce

No ja experymentowałem i nie nie zrobiłem...

Cytat:
2006-10-12 23:25:48, mpaolos pisze:
zYx, my mówimy o 130 PLN, za 2500 funciaków to se moge następną ome kupić?! Ale tak nawiasem - to ciekawe że nikt więcej nie eksperymentował z tech2 na simtec 56 pozdrawiam/mpaolos

X20xev z 95 roku tj simtec 56.0 nie idzie.... - problem z komunikacją, można grzebać we wszystkim ale nie w części dotyczącej silnika.... vectry z 97 robił elegancko..... sprzedałem bo potrzebuję coś do mojej z 95 roku, teraz wziąłem euroscana ale jeszcze nie miałem czasu się pobawić, bo trzeba do tego maszynę z dosem

Jo,
sprzedawca obiecał wyszukać program co mnie(nas)zadowoli, co by dostać się do sim56, zobaczymy, napewno zrelacjonuje, ale na dziś airbagi na moduł zarobiły, (3Xpo50=150, a moduł130), w kwestji prób z poduszkami(mam walnięty kabel od wtyczki pasażera do poduszki-tak mniemam bo wtyczki i inne zrobiłem lepiej od fabryki) to zagadam z właścicielami wybitych poduszek by kable przysłali, i wtedy cosik konkretniej bede mogl powiedziec

pozdrawiam/mpaolos

acha,jeszcze mały szczególik,laptop raczej nie da rady 2xport`com comeuroscan,
mam bardzo sprzętową kartę na PCMCIA, tyle że to jest 1 port do wykorzystania(PCMCIA-tech2) i wogóle halleluja bo teraz na USB dają ciemnotę windowsową, bez obsługi sprzetowej(kiszanka srana taki mode)l
pozdrawiam/mpaolos

Program Opel Tech po polsku jest, ale gdzie kupić w miarę tanio interfejs COM - OBD ?

http://www.allegro.pl/item126843210_interfejs_diagnostyczny_kkl_vag_opel_bmw.html

taki kupiłem, cena dobra z opel tech2 działa ale jeszcze raz:
z Simtec56(x20xev/9NIE WSZYSTKO JEST PO POLSKU, i działa tylko zczytywanie i kasowanie błędów (może gdyby było choćby
po angielsku nie Yugo to coś bym się domyślił)

daj linka do softa, zaciągne i powiem ci czy to ten sam kiszasty co ja mam czy jakiś nowy-lepszy.

pozdrawiam/mpaolos

Witam,
tez wlasnie zakupilem interejs, ale nie mam programu GM tool czy Opel Tech2. Ma ktos taki program?

Pozdrawiam
Tomchis