??? czy to jest legalne ??? - do osob siedzacych w kodeksie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
dawno nic nei pisalem wiec wypadalo by...
ostatnio czesto smigam A4 i co mnie bardzo niepokoji a moze raczej wkurza to policjanci...
czaja sie pod mostami za zaparkowanymi tam ciezarowkami (ktore swoja droga musza tam stac bo nikt nie wpald na to ze przy takim czyms jak autostrada powinny byc parkingi) i lapia na radar...
wszystko by bylo niech sobie lapia na radar robiacy zdjecia ale nie moga chyba zatrzymywac samochodow na autostradzie...
???? a moze jednak???
no i taki wlasnie mam dylemacik czy to co oni robia jest legalne czy nie??? ogolnei PL to jedyny kraj w jakim sie z takim czyms spotkalem...

a tak w ramach info dla osob zamierzajacych jechac A4 w kierunku przejscia w Jedrzychowicach informuje ze kochana drogowka wpadla na genialny pomysl by remontowac zjazd na zgorzelec (tzn granice) puszczaja wiec auta prosto na olszyne czlowiek leci 15km na olejnym zjezdzie znaki wskazuja zeby zjechac z autostrady a zaraz po tym kieruja nas spowrotem na nia i jedziemy sobie 15 km spowrotem...
czemu nei puscili ruchu przez Boleslawiec ??? nei wiem... fakt faktem jak by tak zrobili zaoszczedzilo by to kierowcom dobre 20 km ...
a dla zainteresowanych ciekawymi manewrami... robcie to co m.in wtejamniczone w sytuacje tiry... jak tylko zniknie barierka oddzielajaca pasy autostrady... wrzucajcie kierunkowskaz i zawracajcie na autostradzie ))

sie rozpisalem...

pozdrawiam

ETomek

Cytat:
2005-04-26 18:14:22, ETomek_GT pisze:
ale nie moga chyba zatrzymywac samochodow na autostradzie... ???? a moze jednak???

Teoretycznie mogą... jeśli im się to uda, a jadąc powiedzmy 140 km/h zatrzymasz się 100 m za ich radiowozem i musisz czekać jak do Ciebie podjadą, bo cofać się nie wolno.

z tego co mówili ostatnio w telewizji chłopy radarocy powinni być widzialni.

Też słyszałem, że Radiowóz Policji musi być widoczny

nie no dobra... niehc bedzie ze musi byc widocznym... ale co oni maja do szukanai na autostradzie... mamy ich i tak malo to tam przynajmnij by sobie odpuscic mogli i ew mogli by postawic zwykle radary na fotki...
no coz...

Cytat:
2005-04-27 22:23:55, ETomek_GT pisze:
nie no dobra... niehc bedzie ze musi byc widocznym... ale co oni maja do szukanai na autostradzie... mamy ich i tak malo to tam przynajmnij by sobie odpuscic mogli i ew mogli by postawic zwykle radary na fotki... no coz...

Sorry... Chyba nie lałeś...

Zdjęcia... To do fotografa...

Nie o to mi chodzilo...