MotoNews.pl

Test tanich opon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
klik

co wy na to???

nie wiem... ja jestem za barumem.. konkretnie za bravurisem.. nówki rok temu kosztowały 180 zł na giełdzie sam.... a u nas na forum nubiry w dobrym stanie możesz kupić dwie za 200 zł

są też inne okazje...

looknij tu

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Number=274292056&Main=273050706#Post274292056

pozdro

Cytat:
2005-04-04 00:21:42, Kolber7 pisze:
..." looknij tu http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=&Number=274292056&Main=273050706#Post274292056..."

Kilknij po prostu TU...będzie się łatwiej lookało

dobrze, że poprawiłeś.... nie zauważylm że hyperlink nie działa

ten test to brednie..na jego podstawie kupilem wlasnie te continentale..hmm...jesli naprawde pozostale opony w tescie sa jeszcze gorsze..to chyba nie kupie wiecej tzw 'tanich opon"..na tych contieco fatalnie sie jezdzi

Też szukam opon.Ciekawą ofertę znalazłem na www.baloon.pl.Opony Firestone F 590 i Dayton D100 lub D200 z nowej fabryki w Poznaniu-Bridstone.Czy ktoś ma swe przemyślenia na temat tych opon?

Cytat:
2005-04-04 21:48:44, Rysiek2 pisze:
Też szukam opon.Ciekawą ofertę znalazłem na www.baloon.pl.Opony Firestone F 590 i Dayton D100 lub D200 z nowej fabryki w Poznaniu-Bridstone.Czy ktoś ma swe przemyślenia na temat tych opon?

poczytaj opinie o Daytonach mnie ścieło

Witam.
qbaj, które konkretnie masz Conti? Ja w zeszłym roku kupiłem ecoconti3, to znaczy jest to model 2003 roku i jest znaczna różnica do ecoconti (poprzednio je miałem ). Podobno najlepsze z continentalów są Premium ale nie miałem tyle kasy ( w ubiegłym sezonie 320zł sztuka ).
Pozdrawiam Kobar

kobar mam dokladnie te conti z testu..kupilem je wlasnie sugerujac sie tym testem.. contieco contact ep (nie mylic z cp)

Conti fajne, ale za długa droga hamowania na suchym, chya wybrałbym Barumy, zwłaszcza że mam teraz zimówki tej firmy i są fantastyczne (co potwierdzają testy)

już raz sie wypowiadałem co do barumów brawurisów
jak nówki to naprawdę git.
jednak po 35tyś już ich nie ma (1mm powyżej twi)
a w połowie tego dystansu już zaczynają "pływać" przy chamowaniu

co myślicie o fuldzie bo to mi teraz chodzi po głowie

Fulda, Nokian.

Śmiało

No te Firestony i Daytony (szczególnie 195/60 r14) są ok cenowo - opis też bardzo zachęcający - ale opinie użytkowników są złe - ma ktoś może jakieś testy tych opon

opinie

ja poważnie myślę o bravurisach (195/60) - Krzysiek jak ci się oen sprawują???

Ja przejechałem już na Barum Bravurisach 2000km, na razie sprawują się dobrze i niemam zastrzeżeń!!!! Do tego cena- dużo ponirzej 200zł za sztukę!!!!!
Słyszałem jednak że mają jedną wadę- mają tendencje do guzów gdy się przypierniczy w którąś ze słynnych polskich dziur w drogach

Kumpel kupił w sobote Kleber Dynaxer HP2 - komplet, sam go namówiłem, jak narazie twierdzi że ekstra, jak się jeszcze sprawdzą w deszczu to pewnie też kupie - bo dalej mam dylemat jakie wybrać

Cześć.
Od 2 lat jeżdzę na Daytonach D 200. Jedyna ich wada to odrobinę zauwazalny poziom hałasu. Poza tym to naprawdę warte polecenia oponki, a przy tym wszystkim cena atrakcyjna.
Swego czasu jeździłęm na jakiś Continentalach (195/55/R15). Zupełnie nie podpasowały. Bardzo długa droga hamowania, kiepska przyczepność. Niestety nie pamiętam modelu.Pozdrawiam.
Paweł.

właśnie kupiłem przez internet 4 szt. BF Goodrich Touring G 185-65-r14.Cena za szt 186 zł.Produkcja UK-W.Brytania.Dostawa do domu w ciągu 2 dni.Wyglądają ciekawie.Jak założe i pojężdżę to podzielę się swymi spostrzeżeniami.

czekamy...

Cytat:
2005-04-07 19:24:02, Rysiek2 pisze:
właśnie kupiłem przez internet 4 szt. BF Goodrich Touring G 185-65-r14.Cena za szt 186 zł.Produkcja UK-W.Brytania.Dostawa do domu w ciągu 2 dni.Wyglądają ciekawie.Jak założe i pojężdżę to podzielę się swymi spostrzeżeniami.

Jeżdżę na takich już 2-gi sezon. Na suchym - ok, na mokrym - hmm... słabe. Choć w porównaniu z hankook-ami które miałem od nowości ciut lepsze. Do tego hałasują bardziej niż zimówki (tej samej firmy).