Dziwny odgłos

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
(2.0) Podczas uruchomiania silnika ale zadko slychac dziwny odglos cos jakby w puszce po piwie latal jakis komyk po paru sekundach ustaje nie zawsze sie to dzieje, w katalizatorzejest chyba wstawiona rurka bo sie wypalil moze to ona albo cos w rozruszniku...?

A nie zależy to aby od obrotów? Jak mój kat zdechł to efekt dźwiękowy był jakby wsypać kilo gwoździ do słoika i mocno potrząsać... z czasem minęło.

nie sprawdzalem bo stalo mi sie to 3 razy i sie przestraszylem- ale zaraz po odpaleniu 3-4s i ustaje

Zaraz po odpaleniu auto ma 1,5 tys obrotów (około). Odpal, przejedź się, zatrzymaj - obroty będą około 900. Podnieś je do 1,5 tys i słuchaj. Ja miałem w zakresie 2-2,5 tys... może jakiś instrument muzyczny ze zjechanego kata można zrobić?

Ja tez mam cos podobnego przy odpalaniu gdzieś od pół roku i też po około 5 sekundach przechodzi, więc na razie nic z tym nie robię i nawet nie zaglądam. Wolę się nie dołować, ale kat to chyba nie jest, bo miesiąc temu przeszedłem analizator spalin śpiewająco.

Cytat:
2005-04-20 12:57:17, Walus pisze:
ale kat to chyba nie jest, bo miesiąc temu przeszedłem analizator spalin

A ja nie zdałem na analizatorze.