MotoNews.pl

Pomocy nie wiem co jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dwa tygodnie temy nabyłem essiego z niemiec 1.6EFI 91 rok
105000 tyś przebiegu serisowany i takie tam bezwypadkowy.Nie wiem co cie dzieje podczas jazdy np na 2 biegu podczas wkręcania na obroty silnik jak by sie lekko dusił nie gasnie przyspiesza ale mam wrażenie jak by za mało paliwa dostawał i tak jest na każdym biegu jak gwałtownie gazu dodaje wymieniłem świece i to samo.Może filtr paliwa zawalony bo auto 3 lata w niemczech stało nie używane.Prosze o pomoc POZDRAWIAM

nom ... to moze byc filtr ... albo pompka paliwa.

Czy to się dzieje na zimnym? czy na ciepłym? czy zawsze?

To raczej nie jest Filtr powietrza bo ja też mam takiego essiego i to samo się dzieje. Jak mo wcisnę gaz to tak jakbym jechał polonezem na gażniku dusi się. u mnie jeszcze na wolnych obrotach ma troche nieruwną pracę chodzi od 900-1000 odrotów. Prawdo podobnie może być coś nie tak z komputerem. Jak dojdziesz co to to daj znać na maila erni_20@poczta.fm dzięki

Miałem cos podobnego. Jak wciskałem gaz przyspieszał nagle zaczynał sie dusic i potem znowu miał pare. Okazało się że miałem uszkodzony czujnik przedkosciomierza. Można to sprawdzić wykrecajac go ze skrzyni biegów. Znaleźć nie jest trudno bo linka predkosciomierza jest w niego wkrecona. U mnie się okazało ze bolec który napedzał czujnik i linke był ułamany. Nowy czujnik mnie wyniósł 400zł. Po wymianie i restarcie kompa idzie jak burza. Mam nadzięje, że u was to nie to.

to sie dzieje na zimnym i ciepłym silniku

zmierz cisnienie paliwa jak bedzie odpowiednie to bedzie mozna wyeliminowac pompke paliwa
cisnienie najlepiej sprawdz zaraz przy wtrysku

wyciągnij bezpiecznik chyba 3 ten z napisem KAT i sprawdź ponownie
jeśli będzie dobrze to padła sonda lambda

pozdro