Kontrola cisnienia oleju ¦WIECI ca³y czas

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Za¶wieci³a sie podczas jazdy,wymieni³em pompe, panewki bo by³o ju¿ trzeba rozbiera³em silnik chyba z 5 razy i nic , jak by³o tak jest, czujnik te¿ za³o¿y³em i to samo.Po zapaleniu kontrolka ga¶nie na moment i zaraz sie zapala, jak dodaje gazu od razu sie zapala.A po zatym dostaje sie paliwo do oleju,mo¿e przez s³abe ci¶nienie ale nie wiem,ju¿ nie mam si³y POMOCY!!!!!!!!

a co z uszczelka pod glowica??

ja mam to samo, ostatnio mi sie zapalila, bo mialem za malo oleju, ale dolalem do pelna a ona dalej swieci, moze cos z czujnikiem nie tak?

Cytat:
2005-04-09 19:12:43, wieszczu24 pisze:
Za¶wieci³a sie podczas jazdy,wymieni³em pompe, panewki bo by³o ju¿ trzeba rozbiera³em silnik chyba z 5 razy i nic , jak by³o tak jest, czujnik te¿ za³o¿y³em i to samo.Po zapaleniu kontrolka ga¶nie na moment i zaraz sie zapala, jak dodaje gazu od razu sie zapala.A po zatym dostaje sie paliwo do oleju,mo¿e przez s³abe ci¶nienie ale nie wiem,ju¿ nie mam si³y POMOCY!!!!!!!!

kurcze, oczekujesz pomocy a sk±d my mamy wiedzieæ jaki masz motork, który rok itp

je¿li masz na ga¼niku to paliwo mo¿e sie dostawaæ do oleju przez pomkê paliwa /t± mechaniczn±/

A co z panewkami wa³ka rozrz±du?Tamtêdy te¿ ci¶nienie lubi uciekaæ.A mo¿e uchyli³a Ci siê za¶lepka na wale?

U mnie jak mowilem kontrolka swiecila caly czas, dzisiaj wymienilem czujnik poziomu oleju, koszt czujnika to 11z³ czas wymiany mniej niz godzinka. Czujnik i tak wymagal wymiany bo gdy dzisiaj zobaczylem to olej mi uciekal przez niego, dlatego musialem ciagle dolewac zobaczymy jak teraz bedzie.

Je¶li w silniku nie wali i nic nie rumpie na panewach , samoregulatory cicho chodz± to znaczy ¿e cisnienie oleju ok a wina lezy w czujniku.