Jak podłączyć radio eltra do oryginalnej instalacji forda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie: Jak podłączyc radio Eltra 6001 - z alarmem, do instalacji fordowskiej z oryginalnego radia forda '96. Mam schemat podłączenia eltry, ale moze ktoś wie co było podłączone oryginalnie, i jak to odpowiada w oryginalnych kostkach ford. Prosze o podpowiedź. Pozdrawiam. IXS

Jak przy radiu masz kostki ISO to kup przejscie z forda na iso i podlacz poprostu

A jak sprawdzic czy to sa kostki iso, i czy w radiu fordowskim przewiduja jakies wejscia sygnałow z alarmu?

Tak wyglaga gniazdo iSO przy radiu

To jest redukcja kostki zasilania Z fora na ISO

A to redukcja kostki glosnikowej z ford na ISO

KLIK

Dzieki za podpowiedzi, cos bede próbował, ale chyba mam jakies inne kostki w radiu- z 2 zatrzaskami po bokach-są cztery. I znalazłem jeszcze jedną kostke w fordzie -mniejsza, zielono czerwona -chyba sześć kabli, może ktoś wie od czego ona jest?

Witam,
Odswieżę trochę wątek
Otóż czy ktoś mogłby opisać jakie kolory mają przewody wychodzące z instalacji samochodowej? Bo w moim samochodzie ktos byl bardzo pazerny i uciąl nawet kostkę podłączeniową:/.
Jednym zdaniem do schematu powyżei potrzebne mi są kolory kabelków bo narazie mam tylko 2 wiazki przewodów i nie wiem co jest od czego dzieki

No ja tez mialem poucinane ale dzis montowalem
No coz bez miernika ani rusz poniewaz byly u mnie 2 przewody pomaranczowo-czarne i jeden to byl plus po stacyjce a drugi to chyba ILL(lub sterowanie anteną) wiedz trzeba to sprawdzic przed podlaczeniem reszta kolorow szla jakos tak zielono-żółty +12V, 2x czarno-zielone masa, popielato-czarny i bialo-czarny lewy glosnik,popielato-czerwony i bialo-czerwony prawy 9lub na odwrot )

Tez juz podlaczylem za pomoca multimetru doszedlem co i jak. wkrotce opisze ktory jest jaki bo teraz mi sie juz nie chce do garazu isc

Eeech... ja miałem podobny problem z Soniaczem. Ale poszedłem do najbliższego sklepu audio i za 17 zł dokupiłem przejściówkę. Żal mi było ciąć kabelki, lutować, łączyć... co zwykłem robić, jak byłem młodszy. Soniacz miał wyjście na ISO, kupiłem FORD-ISO, połączyłem i gra. Montaż 5 minut trwał i o to chodzi. Jak mi ukradną Soniacza, to spowrotem wstawię radio fordowskie... bez ingerencji w okablowanie.