Mała powódź pod nogami...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na forum tłuczone było o powidziach w bagażniku, a u mnie pod nogami...
Wróciłem z myjni ciśnieniowej, a z racji moich problemów z rudą - podnoszę wykładzinę od strony kierowcy, a tam mokro !! Obmacałem wsztstko dookoła włącznie ze słupkami od wewnątrz i suche... Nie mam pojęcia którędy mogło się dostać ?? Na razie bardzo dobrze zostały zabezpieczone towotem wszelakie dziury: włącznik oświetlenia, złączka drzwiowa i otwór do zabezpieczenia profilu wewnętrznego słupka (choć każde z nich po zdjęciu wydawało się być szczelne i było na 101% suche).
Moje podejrzenia padają jeszcze na uszczelkę, bo trochę mokra wewnątrz... jak wyschnie polecę po niej bezbarwnym silikonem.
Ale pytanie - którędy to mogło się dostać??

... weż szlaufa i zacznij lać po samochodzie ..... u mnie tesh siem lało ...... puścił klej na górze prawego słupka ...... i po plastku na słupku ściekało na dół ..... a wyglądało jakby spod deski lało ....

i pewnie tak zrobię, ale u mnie wszystko dookoła suche... im wyżej tym większa pustynia tzn dobrz, że pustynia, ale gdzie się leje. Biorę susarkę i idę walczyć z wilgocią ...

właśnie lej wode po drzwiach kierowcy . Mi ciekło tamtędy bo miałem porwaną tą taką gąbke pod tapicerką drzwi

pozatym lało się też przez otwór który wywiercili gazownicy żeby przewód puścić do środka

a od strony pasażera to lało się między szybą a słupkiem, zreszta jeszcze minimalnie jest wilgotno po deszczu ale za cholerę nie mogę tego zlokalizować

Cytat:
2005-04-20 18:37:44, mss pisze:
właśnie lej wode po drzwiach kierowcy . Mi ciekło tamtędy bo miałem porwaną tą taką gąbke pod tapicerką drzwi

Jak od tej gąbki dostawała się woda do środka?? Nie rozumiem??

Cytat:
a od strony pasażera to lało się między szybą a słupkiem, zreszta jeszcze minimalnie jest wilgotno po deszczu ale za cholerę nie mogę tego zlokalizować

Znaczy się między szybą przednią a słupkiem?? Jak to uszczelniłeś??

ja teraz jeszcze wygrzebałem gąbkę, która jest w dziurze do profilu słupka tóż nad wyłącznikiem bezwładnościowym i wydaje mi się, że była trochę mokra od strony drzwi - to by znaczyło, że leci gdzieś z góry, czyli tak jak mówicie. Ale czym uszczelnić szybę??
Dzisiaj uszczelnię uszczelki i jeszcze raz pojadę na ciśnieniową - tym razem tylko zmoczyć.

... ja np miałem za maiałem za mało kleju .... i puścił .... szklarz wcisnał mi taak trochu kleiku i maam spokój .... ....

ta "pianka" co jest przyklejona do drzwi pod apicerką pełni role uszczelki.
Bardzo fajnie widac jak woda jeci do środka, jak zdejmiesz tapicerkę drzwi i tą piankę. Wtedy trzeba tylko zamknąc drzwi i lać wode na szybę i woda zamiast ściekac przez otwory na ziemię będzie ciekła do środka (kojeljny głupi wynalazek FORDA )
tam są takie 3 albo cztery małe otwory na dole z boku drzwi którymi woda ma uciekać, i tak gąbka jest tak "fabrycznie " przyklejona pod tymi właśnie otworami