[PONY] Jak wymontowac glosnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak najlatwiej dostac sie do prawego przedniego glosnika w Ponym bo mi cos nie styka i przerywa. Nie musze go calkiem wyjmowac ale musi byc taki dostep zebym ew. mogl poszalec z lutownica. I chodzi mi o najprostszy sposob bez zdejmowania konsoli (jesli to mozliwe).

Absolutnie nie musisz zdejmowac konsoli!!!!
Masz maskownice, jest na zatrzaski. POdwarzasz, zdejmujesz i grzejesz. A no i jeszcze dwie śrubki
Gadi

To mam jeszcze jedno pytanie z serii "jak wymontować" Chodzi mi o zegarek w konsoli srodkowej. Czy jego sie po prostu wydlubuje, bo nie chcialbym czegos polamac?
Bo mam z nim taki smieszny problem, ze moge ustawiac godzine tylko jak jest zimno, tzn ok do +5st. C. Powyzej tej temperatury zwyczajnie nie laczy przycisk set, nie wiadomo jak mocno bym go nie wciskal. Natomiast jak jest zimno to bez problemu leciutko wciskam i wszystko normalnie moge ustawic. Mysle ze moze to byc cos z kabelkiem i chcialbym sie do niego dostac.

No i dziekuje za porade z glosnikiem. Jak go odkrecilem to wszystkie kabelki byly niby ok i na miejscu ale je podociskalem, posciskalem i od tej pory juz nie przerywa mi glosnik, wiec akcja zakonczona powodzeniem i dzieki za pomoc.

Co do tego zegarka to może być nie kabelek a mikrostyk, miałem tak kiedyś w radiu, jak się go włączało to wszystko było OK a jak panel się zagrzał to przestawał działać, no ale oczywiście może to być coś innnego

Cytat:
2005-04-21 01:42:27, dewiant23 pisze:
Co do tego zegarka to może być nie kabelek a mikrostyk, miałem tak kiedyś w radiu, jak się go włączało to wszystko było OK a jak panel się zagrzał to przestawał działać, no ale oczywiście może to być coś innnego

Oj to gorzej, bo rozumiem ze tego sie nie da latwo naprawic? Dziex za opinie.
Mimo wszystko jakby mi ktos mogl poradzic jak go wyjac bo moze sie nadarzy okazja kupic zegarek z jakiegos rozbitego, to wtedy bede wiedzial jak go wymienic.

Witam
Ja też interesowałem się tym zegarkiem. Niepamiętam gdzie ale dowiedziałem się że jest on na zatrzask i trzeba tylko podważyć i sam wyjdzie. Ale w sumi mi się nie udało go wyjąć tylko zadrapałem plastik wokół zegara. Może ktoś już to robił?.

Cytat:
2005-04-21 10:49:29, Kolargol pisze:
Oj to gorzej, bo rozumiem ze tego sie nie da latwo naprawic? Dziex za opinie. Mimo wszystko jakby mi ktos mogl poradzic jak go wyjac bo moze sie nadarzy okazja kupic zegarek z jakiegos rozbitego, to wtedy bede wiedzial jak go wymienic.

Można się spiknąć i polkać
Gadi