Firefox-pytanie do uzytkownikow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
uzywa ktos z was firefoxa?ja od jakiegos czasu owszem tylko mam pewien problem-nie na wszystkich stronach pokzauje mi obrazki-nie raz jak klikam na link do jakiegos zdjecia to mi bialy ekran wyskakuje i jakies forbiden error itp
jest jakas wtyczka albo roszerzenie likwidujace ten blad?
i uzywa ktos rozszerzenia fireFTP-menadzera ftp bo za zadna cholere nie moge sie przez to polaczyc?
z gory dzieki
pozdro

u mnie wszelkie obrazki chodza elegancko, czasami tylko niektore stronki dzialaja mi gozej... dzisiaj zrobilem update na 1.0.3... Do FTP uzywam Total Comandera popatrz na ustawienia, moze cos masz przestawiaone

no doszedlem juz chyba czemu tak jest-okazalo sie ze te strony nie dzialaja tak jak powinny bo maja bledy (sprawdzalem na jakiejs stronie gdzie sie wpisuje adres i wyskakuja bledy) a fire fox jest na to wyczulony i otwiera strony tylko dzialajace-IE otwiera kazda i jemu to nie przeszkadza...moze jednak jest jakas wtyczka
a co do tego ftp
to jest tam host,login,password,
w host wpisuje adres ftp'a (chyba tam sie wpisuje)a dalej to wiadomo i sie nie laczy...wszystkie opcje raczej dobrze
a tak BTW - firefox wymiata cala reszte przegladarek

firefox fajna sprawa u mnie wszystko chodzi jak nalezy

Polecam Firefox'a jako najlepsza przeglądarke - kiedyś za taka uważałem Opere do czasu kiedy nie przeładowali jej mnóstwem bezsensownych dodatkowych funkcji. Firefox jest prosty, lekki i o to chodzi. Do ftp jest TotalCommander

W polu haost wpisujesz nazwe hosta
Ja u siebie ftp mam ftp.wizner.neostrada.pl to host mam ftp.neostrada.pl

A gdzie masz w firefoxie tego klijeta ftp, bo przydalby mi sie w szkole ??

[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2005-04-20 20:03:08 ]

dobra zapytam sie w szkole-bo mam swoj serwer w szkole i to jakies pojebane jest
do neostrady to uzywam "ftp comandera"
a co do tego fireFTP to mozna go znalezc >>TUTAJ<< ze wszystkimi innymi rozszerzaniami typu pogota na pasku , flashgot,tester lacza i inne

szkoda że dopiero o tym mówicie, jak ja już sama musiałam do szkoły powymyślać (tzn ściągnąć z netu) wady i zalety Firefoxa, Opery i IE. ostatecznie rzeczywiście Mozilla wygrywa

A mnie brakuje tylko obsługi menu kontextowego z klawiatury, tzn. klikam prawym na fotke i chce zrobić "zapisz jako" to musze mychą, a w IE wciskałem "a" i już wybierało ta opcje . I żeby jeszcze był "pasek narzędzi obrazu" (czy jak to sie tam zwie) jak w IE nowszych, co by można zapisać jednym kliknięciem .
Chyba że o czymś nie wiem?

>>rozszerzenia<<
poszukaj race to moze cos znajdziesz jest wiele bajerow do menu paskow skrotow obrazkow i innych
ja wlasnie sobie zainstalowalem bajer ktory umozliwia zawsze klikniecie prawego przycisku tam gdzie sie nie da
EDIT:
image tool bar

[ wiadomość edytowana przez: kabul dnia 2005-04-20 23:51:54 ]

Thx Cab. To teraz znajdź mi jeszcze rozwiązanie jednego problemu - nie wyświetla mi się menu po prawej na stronie Żurawia >> LINK << - dlaczemu to tak jest

odpalilem-nie dzialalo mi tez - wzielem opcje otworz ta strone w IE (mam takie rozszerzenie ze tak moge robic )i potem jak odpalalem to juz mi dzialalo

Cytat:
2005-04-20 23:14:04, Race_D pisze:
A mnie brakuje tylko obsługi menu kontextowego z klawiatury, tzn. klikam prawym na fotke i chce zrobić "zapisz jako" to musze mychą, a w IE wciskałem "a" i już wybierało ta opcje . I żeby jeszcze był "pasek narzędzi obrazu" (czy jak to sie tam zwie) jak w IE nowszych, co by można zapisać jednym kliknięciem . Chyba że o czymś nie wiem?

jest takie rozszerzenie downthemall! - pozwala ściągnąć wszystkie obrazki/filmy (pliki o wybranym rozszerzeniu) znajdujące się na danej stronie..