Kontrolka ciśnienia ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj podczas wymiany oleju w silniku zauważułem, że nie świeci się kontrolka ciśnienia oleju .

Czy to czujnik, czy żarówka ???
Gdzie pod maską jest czujnik w X25XE ??

poadrawiam
3

moze byc i czujnik i zarowka lub brak styku na czujniku,czujnik jest chyba kolo filtra ojeju.

Czujnik cisnienia oleju znajduje sie na samym koncu obiegu, tuż przy pompie olejowej. Ale nierozumiem jednego, przeciesz na zgaszonym silniku i na przekreconym kluczyku zawsze sie swieci i nieda sie niezauwazyc jej ze nieswieci!!!

Czego tu nie rozumieć. Po prostu z kilku konrolek jedna nie świeci. Gdyby świeciła to na pewno bym zauważył.

pozdro
3

siemka all!!
ja mam podobny problem tylko, ze moja nie swieci jak mi brakuje oleju i raz bym sie ladnie na tym przejechal dobrze ze sie w czas skapnalem

pozdro

siemka all!!
ja mam podobny problem tylko, ze moja nie swieci jak mi brakuje oleju i raz bym sie ladnie na tym przejechal dobrze ze sie w czas skapnalem

pozdro

Bo ona NIE sygnalizuje niskiego poziomu na bagnecie. Świeci tylko wtedy gdy ciśnienie w ukłądzie smarowania jest za niskie. .
Ja demontuję w sobotę deskę. Mam nadzieję, że to tylko żarówka.

pozdro
3

Cytat:
Ja demontuję w sobotę deskę. Mam nadzieję, że to tylko żarówka.

Na szczeście najpierw sprawdziłem czujnik. Był to strzał w dziesiątkę!!! 19 pln (nowy czujnik) i obyło się bez patroszenia deski

pozdrawiam
3

witam! wygrzebałem ten post ponieważ mam ten sam problem co 3 . Przestała działać mi kontrolka cisnienia oleju jakby nie patrzeć dosyć potrzebna wiec postanowiłem się za nią zabrać.
Moje pytanie brzmi gdzie sie znajduje czujnik ciśnienia oleju i jak go sprawdzić ? I mam drugie pytanie: czy bardzo kłopotliwa jest wymiana żarówki w zegarach? trzeba rozbierać zegary i sciagac tarcze czy jest dojscie "od tyłu" ? Z góry dziękuje za odpowiedz!

Pozdrawiam
Bartek

[ wiadomość edytowana przez: BBronx dnia 2005-04-20 15:06:30 ]

Witam
Czujnik sprawdzasz tak:Odpinasz kabel od czujnika i dotykasz go do silnika w tym czasie druga osoba patrzy czy kontrolka sie swieci Zaplon oczywiscie wlaczony

znaczy tak sprawdzam kontrolke jeszcze jedno pytanie. Czujnik znajduje sie przy filtrze oleju? SENATOR dzieki za odpowiedz.

No chwila chwila jak podepniesz kabel i sie wlaczy kontrolka to znaczy ze padl czujnik a jak nie to kontrolka.No chyba ze cos z kablami ale watpie.