Audi 100 C4 2.6 V6 jakaś podpowiedz??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Czy ktos moze mi doradzić? jaką instalka by tu zagazować audiczke, żebynie bylo problemów

Dodam że mam do wyboru Brc"SEQUENT" albo Elpi" STELLA lub ELISA" Co Wy na to

Mam A6 z 1995 r. 2.0 benz + gaz. Uprzednio miałem diesla przez 10 lat i mówię Ci, to ostsni błąd jaki zrobiłem. Jak chcesz kłopotów i wydatku to załóż sobie gaz. Oszczędnośc jest pozorna. Jednak jak zaczniesz zliczać po 2 latach ile wizyt złożyłes u gazowników i mechaników i ile razy podłączałęś go pod komputer to stwierdzisz , że lepiej jeździć na droższej benzynie. Ja już kupiłem z gazem A6 i przeklinam dzień w którym dałem się namówić. Masz mniejszy bagażnik, krutsze odcinki w trasie. Częstsze tankowanie a niech to cho...... . Nie rób tego błędu. Poczytaj to formu i zrozmu ból tych naiwnych ludzi, którym wydawało się, że na gazie będzie taniej!!! Będzie jak przejedziesz 100 000 km bez dodatkowych wydatków. Pozdrawiam.

Zdecydowanie sie nie zgadzam z poprzednikiem. Na gazie jeżdże od 10 lat. Czwartym autem w którym była instalacja gazowa. Tylko ten pierwszy sprawiał problemy. 10 lat temu gazownicy mieli problem z Passatem 89 na pełnym wtrysku i troche musieli poćwiczyć. Podstawową rzeczą jest wybrać dobry warsztat. W takim warsztacie doradzą co do tego silnika jest optymalne. Jeżeli jesteś z okolic Poznania to moge ci polecić jeden zakład w którym ostatnio 2 auta zagazowałem. Oba śmigają aż miło. Bez żednych dodatkowych kosztów. Na regulacji byłem tylko raz (tej gwarancyjnej) . Co do bagażnika to butla w koło i spray do naprawy przebitych opon załatwia jak na razie sprawe. Mały zasięg-no cóż stacji lpg nie brakuje (przynajmniej w Polsce).

Czołem
Hambi Za pierwszym razem nie spojrzałem że nie jesteś z okolic Poznania.
pozdrawiam