Dziwne rzeczy sie dzieja....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zaczne od tego, ze czesc problemow z osiagami sie skonczyla jak tylko wymienilem pasek rozrzadu i rolke (czy po zmianie paska, jest odczuwalna roznica- przspieszenie?) Jak pocisne autko (MK V) przez kilkanascie km z predkoscia 160 to potem jak stane to trzyma mi na obrotach rzedu 2000, Silnnik nie wykorzystuje swojego potencjalu podczas wyprzedzania tzn , nagle traci moc. Redukuje , depne i jest ok 3- 4 sekundy i spada moc spadaja obroty do 2-5-3tyz i straszneiewolno nabiera znowu. jak wrzuce wyzszy i potem znowu redukuje to sie czasami poprawi i jest git. O co chodzi?!

Cytat:
2005-04-21 02:45:03, ponick pisze:
zaczne od tego, ze czesc problemow z osiagami sie skonczyla jak tylko wymienilem pasek rozrzadu i rolke (czy po zmianie paska, jest odczuwalna roznica- przspieszenie?) Jak pocisne autko (MK V) przez kilkanascie km z predkoscia 160 to potem jak stane to trzyma mi na obrotach rzedu 2000, Silnnik nie wykorzystuje swojego potencjalu podczas wyprzedzania tzn , nagle traci moc. Redukuje , depne i jest ok 3- 4 sekundy i spada moc spadaja obroty do 2-5-3tyz i straszneiewolno nabiera znowu. jak wrzuce wyzszy i potem znowu redukuje to sie czasami poprawi i jest git. O co chodzi?!

może znowu pasek Ci przeskoczył

moze byc tak ze masz pasek przestawiony np o zabek i juz silnik inaczej bedzie pracował....

sprawdzilem , jest wszedzie napiety mniejwiecej tak samo , nie ma na zadnym odcinku "wiecej"zakow niz powinno, wszystko wskazuj ze jest dobrze zalozony...nie wiem , ale sie lepiej zaczal zbierac wiec niech sobie jest

... podjedż do innego mechaniora ... nie poopatrzy czy masz doobrze paasem założony ....

I nazywaj wątki precyzyjniej taka prośba ode mnie...

Cytat:
2005-04-21 11:53:03, _kruchy_ pisze:
I nazywaj wątki precyzyjniej taka prośba ode mnie...

to znaczy jaki byś proponował tytuł dla tego wątku bo kolega wyraźnie opisuje obiawy i oczekuje pomocy w lokalizacji usterki...Jak można zatytułować taki wątek??

Hmmm... moze "Po wymianie rozrzadu siadly osiagi"?

przed wymianą też były tylko więcej.....jakieś jeszcze propozycje?

Cytat:
Hmmm... moze "Po wymianie rozrzadu siadly osiagi"?

Chodzilo mi tu o proponowany temat wątku

wiem..ale sądzę że ciężko troszkę dać konkretny tytuł do tego wątku....myslę że kolega kruchy niepotrzebnie w tym wypadku zwrócił na to uwagę i tyle.

Jasne, rozumiem, ale jakby mial byc juz jakis, to ja bym dal wlasnie taki jaki zaproponowalem. Ale niewazne

Wystarczyło napisać że chodzi o silnik i brak mocy...

A dziwne rzecy moga dotyczyć wszystkiego, zawieszenia spalania, car audio, zapachu w samochodu koloru spalin, długości mignięć kierunkowskazu.....

dziwne rzeczy sie dzieją z silnikiem - traci moc....

Tak może być????

'_Kruchy_' . . . odchodzicie od watku . . . chlopak chcial pomocy a wy tutaj wyskakujecie z tym ze powinien temat inaczej nazwac . . .