| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MarekOskroba Toyota Corolla Wagon Warszawa | 2005-04-09 09:28:12 to sie nazywa górne mocowanie amortyzatora,żadko ulega zużyciu,ale czasem ise zdarza |
przemkuu Toyota YARIS kraków | 2005-04-10 11:11:27 tez byly u mnie kiedys stuki w przednim zawieszeniu wlasnie podczas skrecania i to byl swozen wahacza ( ale w toyocie yaris niestety swozen wymienia sie z calym wahaczem) ale byl dul 1000 zl |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2005-04-10 11:52:09
wcale nie trzeba wydawać 1000zł są na to sposoby
za jedyne 160zł masz zregenerowane 2 sworznie i chula i chula już od ponad 10.000km ![]() |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-10 12:14:08 zgadza się można zregenerować i też na długo starcza!
Pozdro. |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-11 20:45:06 Hmmmm dzieki za mnostwo odpowiedzi... wiec tak poduszki zdiagnozowalo 4 mechanikow (dwoch wpierw podejrzewalo lozysko, jednak poruszali, posluchali hehe takiem fajnym stetoskopem i wyszly poduszki)... wiec wymianiam lozysko oporowe, gorne poduszki, no i gniazdo, calosc operacji 150 zl z robota w sobote jade do mechanika na wymiane...
Hmmm bicie jest ewidentne z okolicy lozyska, w gornej czesci kolumny, to raczej nie lozysko kola, bo nie wyje, nawet przy 180 km/h, a calosc stukow jest wyczuwalna dopiero przy skrecie, np przy pokonywaniu dziur... dzieki za porady i pomoc ![]() |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-04-12 00:47:56 Nie zapomnij o podkładce "anty-brudowej" 2 sztuki koło 30zł w ASO Jeszcze niedawno rachuneczek miałem ale wcięło
Pozdrawiam |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-12 00:54:29 Hmmmm to juz raczej chlopcy-warsztatowcy maja pilnowac tego... wiedza co maja zrobic i jak maja zrobic... kurcze ostatnio z m-c temu zmienialem amorki z tylu i nie jestem pewien czy zmieniono mi oslony no i boje sie aby mi KYB nie trafil szlag, czy lepiej zostawic niech juz jezdzi skoro narazie nic sie nie dzieje ?? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-04-12 00:55:23 Zakładaj osłony ! |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-12 01:01:48 Hmmm to sie lekko chlopaki wkurza jak beda mieli jeszcze oslony tylu do zmiany ok wymianie na nowe, choc jestem raczej przekonany ze wsadzili nowe ... to mozna chyba nawet w jakis sposob sprawdzic prawda ?
|
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2005-04-12 07:24:53 Obejrzyj czy nie są porwane ani poparciałe jeśli masz wątpliwości to się nie zastanawiaj tylko zmieniaj na nowe.
Pozdro. |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-12 22:23:08 Hmmm wrzucilem dzisiaj autko na zolwia i nie sa ladne, nie porwane i nie poparciale... wiec zostawiam... dam znac jak rozwiaze stuki w piatek czy sobote... |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-17 14:56:53 I po robocie... panowie zrobili autko i jest super stuki prawie ustaly, teraz zostaly lozyska, bo choc nie slychac ich to maja luzy boczne wiec nastepnym razem beda robione... odrazu sie usztywnilo i jest teraz cholernie twarda, ale mnie to nie gryzie...
Co do wyprzedzenia okazalo sie ze mam ustawione na 17 st. i caly czas nic nie stukalo, od razu po wymianie roznica 195 na A4 wiec warto bylo... cena wymiany klockow, tarcz, kolektora oraz gniazd zawieszenia razem 120 zl, lozyska jak bede robil bedzie 50 zl wiec totalna darmocha |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2005-04-18 00:40:01
Za stronę? Standart. Założyli osłonki o których wspomniałem? Z łożyskami nie czekaj za długo... Pozdrawiam |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-18 17:42:48 Hmmm nie za strone, za os... tak zalozyli wogole chlopaki fajne, bo choc nie prosilem ich to plyn hamulcowy wymienili i sprawdzili wszystkie eksploatacyjne, no i nic extra...
aha lozyska bede robil jutro, kupuje oryginaly, bo dobra cene mam na nie, a poza tym wiem ze JC robi niezle rzeczy, ale jakos wole oryginalne dam znac jak bedzie po wymianie lozysk...[ wiadomość edytowana przez: Duckling dnia 2005-04-18 17:43:48 ] |
Duckling Toyota Carina E Wrocław | 2005-04-22 23:15:42 No wiec walki koniec ze stukami, pukami i innymi gadami w zawieszeniu, wymienilem lozyska na KANACO, slicznie chodza, od razu czuc roznice, autko zupelnie inaczej jedzie nie to co wczesniej... calosc razem z wymiana filtra paliwa, paska wspomagania, plynow (wspomaganie, hamulcowy, skrzyni biegow) - 100 wiec bardzo, bardzo przyzwoicie ![]() |