Solex C40 HDDE - Help

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Potrzebuje informacji na temat budowy tych gaźników - schematy itp itd, oraz info na temat dostosowania jednego takiego gaźnika do maluszka - rozmiar dysz itp itd.
Zresztą podajcie wszystko co możecie na temat tego gaźnika.

Dzieki z góry.

Do mnie idza poczta dwa C40 ADDHE z Ritmo 130TC. Beda montowane w 1300 wiec dysze powinny byc podobne jak w 650, tyle ze moj silnik bedzie mial wiekszy zakres obrotow (8500). Na razie niestety nie moge pomoc.

Co do zakresu obrotów zgadzam sie w pełni.
Tylko że nic nie moge znaleźć odnosnie budowy, mam coś a'la rysunek złożeniowy ale Dellorto i nie wiem czy mam sie tym sugerować.

wieczorem znajde na kompie to wrzuce na forum schemat tego gaxnika a do tej pory proponuje zajrzeć tutaj i poczytać dział obliczenia może do czegos się przyda

[ wiadomość edytowana przez: barakuda dnia 2005-04-20 15:09:54 ]

Fajna stronka i ciekawa, czekam na wiecej. Szkoda że gdy wszedłem na Solex C pokazał mi sie komunikat "Strona w budowie" , ale mimo wszystko stronka jak najbardziej ok.

ja tez czekam na schematy mam solexa C40 ADDHE z kolektorem do malca, tyle ze wlasnie mi sie zalewal na 650tce

rozumiem że chodzi wam o Takie gaźniki

jak tak to tu jest schemacik
solex

Tak właśnie o takie gaxniki mi chodzi, dzieki wielkie a tą fotke ale czy mógłbym jeszcze prosić o jakiś opis co jest czym i to by było wszystko.

heh opis no tak jeszcze go nie przygotowałem ale moge zrobić tylko napewno nie dzisiaj jak się nie spieszy to postaram się zrobić na weekendzie

Czy te doloty które robicie pod te gaźniki są liczone na prędkość przepływu i na rezonans ???? Czy są one dobierane na chybił trafił ??? Znacie wartość podciśnienia w kolektorze dolotowym

Ja postaram sie dorwac wymiary oryginalnego kolektora Alquati i na tej podstawie wyrzezbic cos podobnego.

kolektory Alquati dostepne u mnie cena 300 euro , niestety takie ceny panowie!

ostatnio zniesmaczony przegralem aukcje : kolektor poszedl za 124 euro