Lpg lovato

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam poloneza 1,5 na gaziku i lpg lovato. problem jest taki ze jak postoi 2-3 godzinki to nie odpala na gazie i musze pilowac rozrusznikiem zeby zaciagnelo benzyne do gaznika. czasem jak palma odbije to zapali od tykniecia na gazie i po wiekszym czasie. ale to jest rzadkosc. jeden gosc mi powiedzial ze moga byc membrany w parowniku trafione juz (w zeszlym roku po calym dniu potrafil na gazie odpalic). co robic bo sie nie oplaca mi przelaczac na benze gdziekolwiek zajade i nie wiem jak dlugo tam bede. a pilowac to szkoda akumulatora i rozrusznika.

mam tak samo ale wystarczy po przekreceniu kluczyka gdy kreci juz rozrusznik pstryknac raz albo dwa na czerwony przycisk (ssanie) obok czarnego z diodami i masz odpalone autko

spoczko pstryknac tylko ze jak pstrykam to mi zaczyna jakby piszczec w okolicach parownika. i potem ni chujutki nie zapale i na benie tez juz nie odpale. objaw jakby zalane swiece ale gazem?????????

Cytat:
2005-04-26 13:47:46, kowalmaly pisze:
spoczko pstryknac tylko ze jak pstrykam to mi zaczyna jakby piszczec w okolicach parownika. i potem ni chujutki nie zapale i na benie tez juz nie odpale. objaw jakby zalane swiece ale gazem?????????

Zalewanie silnika gazem to objaw kończacego sie parownika

czyli parownik do regeneracji lub wymiany. mam pytanko. dorwalem gaznik do polda tez byl na gazie ale tam doprowadzenie gazu do gardzieli jest rozwiazane przez wywiercenie w bocznych sciankach gaznika otworow i wmontowanie tam dysz. czy te rozwiazanie jest lepsze od przekladki pomiedzy gaznikiem a filtrem ktora leci gaziura.

Cytat:
2005-04-26 13:47:46, kowalmaly pisze:

ja u siebie tylko raz zalalem swiece gazem bo najpierw pstrykalem a potem krecilem rozrusznikiem ale sie czlowiek nauczyl i jest spokoj a jesli sie zaleje to trzeba wtedy przelacznik ustawic na wypalanie i krecic jak zalapie to zalaczyc.A tak wogole to ile masz przejechane na tym parowniku?

ja zawsze zanim odpalilem to przez kilka sekund trzymalem ten czerwony knefel i autko zawsze mi odpalilo, nawet w zime.

pozdrawiam

kupilem polda z instalacja i ja przejechalem 10 tys a w sumie moze ok 30-40 jest przejechane. nie wiecie czy mozna przerobic tak instalke zeby tego czerwonego knypla nie bylo i nie trzeba bylo przelaczac na wypalanie i zeby bylo wmiare automatycznie.