Przesiadka na Autronica AL 700 POMOCY !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Samochód Nissan 1.6 na wielopunkcie. Do tej pory komputer Razmus AF800 i osprzęt Tomasetto. Chodziło to fatalnie, ciągłe regulacje, zero mocy na gazie i Benzynie też! Raz miałem nawet strzał pocisk co rozerwał lekko obudowę filtra powietrza.

SZEF warsztatu gazowników powiedział mi dziś, że zmieni mi inastalację na Autronica AL700...

1. Czy pozwolić sobię na tego Autronica AL700 (czy to dobry komputer ?)
2. Czy ten strzał mógł uszkodzić przepływomierz czy coś ? Bo obroty pływają jak szalone!
3. Czy mogę zerwać umowę z gazownikiem i zarządać zwrotu pieniędzy ?

POZDRAWIAM

Witam. Mam montować gaz i zdecydowałem się na taki jak masz ty czyli Tomasetto + albo właśnie razmus af 800 albo autronic al 700. Bardziej bym wolał autronika bo jest popularniejszy i dużo dobrego na jego temat słyszałem. Druga rzecz, że łatwiej o interfejs chyba i oprogramowanie, co za tym idzie u większej ilości gazowników go wyregulujesz. Jedyny minus w porównaniu do tego razmusa to to że nie posiada pełnego wskazania. Gazownik dziś mi mówił że są jakieś autroniki z pełnym wskazaniem ale pdobno wskazuje to jak chce w tym akurat. Mimo to chyba sie zdecyduje na autronika. Do tej pory na temat razmusa słyszałem tylko złe opinie. Na twoim miejscu zamontowałbym też autronika i zobaczył jak będzie chodziło. Mam 3 qmpli którzy jeżdzą już z 1,5 roku na al 700 i tomasetto i bardzo sobie chwalą. W twoim przypadku nie koniecznie może też być to akurat komp. Najlepiej i najprościej spradzieć zmieniając tego razmusa.

OK dzięki za wypoweidź !

Czy ktoś może odpowiedzieć na pytanie 2 i 3 ?