Kupię blaszki co to tapicerkę drzwi trzymają

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A konkretnie te wygięte blaszki, które są zamocowane do tapicerki drzwi (oczywiście od wewnątrz) i w które wkłada się kołki, celem przymocowania do blachy drzwi. Może ktoś ma po jakimś "wypadku"?

Co prawda nie mam wolnych, ale skorzystam może z tematu i zapytam jak to ustrojstwo najlepiej przymocować? Bo odpadła mi jedna przy zdejmowaniu boczka i teraz tapicera odchodzi.

Na sępa - ładnie to tak!!!
Ja mocowałem przy użyciu 2 składnikowego jakiegośtam poxipola (schnie 10 min). Trzyma ponad rok już idealnie.

No jakoś nie kciałem foruma zaśmiecać Dzięki.

Piotr_ku, zwróć jeszcze uwagę, że każda blaszka jest trochę inna.

a jakby same bolce na poxipol przykleic?? mi tapicerka tylnych drzwi odpada przy kazdym trzasnieciu..szlag mnie trafia..i wlasnie z tego samego powodu o ktorym mowi piotrek

Cytat:
2005-05-05 22:04:15, qbaj pisze:
a jakby same bolce na poxipol przykleic?? mi tapicerka tylnych drzwi odpada przy kazdym trzasnieciu..szlag mnie trafia..i wlasnie z tego samego powodu o ktorym mowi piotrek

Ale to co, nie masz tych blaszek, pobubily sie? Ja juz kleilem niektore z nich na poxipol i trzyma sie super. Fakt, ze kilka nie weszlo dokladnie w te dziurki swoje i jest roznica 1-2mm, ale nie ma zadnych problemow z odpadaniem.

Samego kolka to raczej nie przykleisz - na pewno rozwiazanie jednorazowe, ale czy to w ogole sie utrzyma? Lepiej juz dopasowac kawalek jakiejs blaszki i w ten sposob to zalatwic.

A samych blaszek sie raczej nie kupi, wydaje mi sie, ze to za male gowienko, zeby ktos to sprzedawal...

Cytat:
2005-05-05 22:11:06, QLogic pisze:
Ale to co, nie masz tych blaszek, pobubily sie?

Kulodzik) no co ty..przeciez gdybym mial blaszke to bym sie nie pytal

Cytat:
2005-05-05 22:36:47, qbaj pisze:
Kulodzik) no co ty..przeciez gdybym mial blaszke to bym sie nie pytal

Kurde, nastepny! KuLodżik, a nie lodzik

Jeszcze mi Jaco przywali status Lodzik Klubu Espero i bedzie

Cytat:
2005-05-05 22:36:47, qbaj pisze:
Kulodzik

Jeszcze niech ktoś dołoży "Jajco"
Chłopaki wiedzą o co chodzi - ja w każdym razie znowu powoli zbieram się z ziemii ze śmiechu

Cytat:
2005-05-05 11:01:50, Robert_S pisze:
Piotr_ku, zwróć jeszcze uwagę, że każda blaszka jest trochę inna.

Ale zasadę działania i wysokość mają identyczną. Kwestia przyklejenia. Co do oddzielnego ich sprzedawania, to nie występują one jako cz.zamienna, a ja szukam raczej ich od kogoś kto miał wymieniane drzwi wraz z tapicerką. Co się z nią stało (konkretnie 1 szt.) - nie wiem. Była, potem gościu mi naprawiał cz.zamek i od tego czasu jednej brakuje w prawym górnym rogu drzwi kierowcy (obok dingsa do zamka) toteż są okresowe problemy z otwieraniem drzwi kierowcy.

Po zakupie, w moim autku brakowało też 1 albo 2 blaszek. Nic prostszego jak sobie je po prostu dorobić. Jest trochę dłubania, ale efekt murowany.

Piotr_W czasem to myślę, że Ty tego swojego Esperaka to od podstaw odbudowałeś

Cytat:
2005-05-06 09:48:38, Piotr_W pisze:
Jest trochę dłubania, ale efekt murowany.

Wolę w nosie dłubać

Zrobiłem... z jakiejś ładnie wygiętej blaszki od jakiegoś serwera. Franca była taka twarda, że nie szło jej przewiercić. Kołek w blaszkę, blaszka w drzwi, na blaszkę poxipol (oczywiście po dopasowaniu jej wysokości) i czas start - 10 min. na montaż do kupy zanim wyschnie. Dzisiaj poznam efekt działania.

Cytat:
2005-05-12 10:45:50, piotr_ek pisze:
Zrobiłem... z jakiejś ładnie wygiętej blaszki od jakiegoś serwera. Franca była taka twarda, że nie szło jej przewiercić. Kołek w blaszkę, blaszka w drzwi, na blaszkę poxipol (oczywiście po dopasowaniu jej wysokości) i czas start - 10 min. na montaż do kupy zanim wyschnie. Dzisiaj poznam efekt działania.

A dlaczego nie czekałeś i montowałeś zanim wyschnie?

A jak idealnie dopasujesz blaszkę marki "samoróbka" do otworu na kołek? W przypadku oryginałów to i wysokość się zgadza i na tapicerce są ślady po jej montażu. Ja zrobiłem tak, że blaszkę z kołkiem zamontowałem w drzwi i dopasowywałem jej wysokość do tapicerki. Po dopasowaniu wysokości smarnąłem porządnie poxipolem i montowałem tapicerkę.

Nio fakt - wszystko jasne