Pare pytan odnosnie Omeg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Szwagier przymierza sie do kupna Opla Omegi.
Mam pytanko do posiadaczy tych samochodow (napisalbym to na forum fanklubu Omegi ale jakosik sie nie da )

Jak wyglada spalanie dla silnikow 2.0 Ecotec, 2,5 V6, 3.0 V6??
Jak wyglada sprawa z awaryjnoscia tych samochodow??

Dzieki z gory za odpowiedzi

Przypuszczam że chodzi o Omegę B?

Pisać na forum Bestialesów nie musisz - pytania są tendencyjne - wystarczy jak pogrzebiesz w archiwum forum.

Co do awaryjnosci...hmm...to zależy od kasy, masz więcej to kupujesz młodsza i mniej awaryjną .
A w sumie to czego się spodziewasz w odpowiedzi? Smochody jak ludzie - są takie co dożywają statecznie i mało awaryjnie 20-tki (mój) i są takie co padają po 3 latach, bo im korbowód bokiem wyszedł.

A teraz dobra rada dla szwagra.
Jak znajdzie jakąś Omegę, niech wsiądzie i posiedzi/przejedzie się trochę - to powinno wystarczyć. Awaryjność i spalanie stanie się mało istotne. Jak jednak dalej będzie marudził swoje pytania to jest już za późno dla niego - niech sobie kupi jakiegoś bezdusznego, bezawaryjnego japońca z jednorazowym silnikiem wiekości szklanki - lać i jeździć!

witam. jestem posiadaczem omegi a 2.6 dual ram caravan. pomomo tego iz jest ona z 91 roku czyli nie jest najmlodsza jestem w niej zakochany. jezdzi sie nia rewelacyjnie , omegi sa chyba jako jedyne , ktore za niewielkie pieniazki mozna kupic dobrze wyposarzone. twoj szwagier chyba chce nabyc omege b takze dobry wybor. komfort jazdy bdb, czesci nie sa kosmicznie drogie tak jak te do np. forda.ogolno dostepne.jak sobie sprawi omesie bedzie z niej zadowolony...... pozdrawiam

Jeżeli ma kupować z omeg b to polecam MV6 - zajebisty silniczek!

kurde, a nie psuje się takie MV6 i pali to dużo
nie lepiej 2,0 16V ??

Z tego co wiem to MV6 jest dobrym silniczkiem ale jak już coś walnie to wiadomo że troszke drożej to wyniesie niż do 2-litrówki.

A z resztą popytaj ludzi którzy maja MV6 to sami ci powiedzą!!!
http://www.los.omegas.bestiales.pl

A odbiegając od tematu ile pali to czy w B był montowany telefon i ewentualnie w jakim standardzie? kolo z roboty kupił rocznik ok 95 i poszukuje info ponieważ ma tylko podstawkę i nie wie gdzie ewentualnie ma szukać do niej słuchawki czy niemiec sam sobie coś zainstalował? wygląda jakby fabrycznie

pozdr.

2.0 16V pali ok 7-8 litrów w trasie do 130-140km/h, gazu ok 10l /100km,a w cyklu mieszanym ok 12l/100km, ale nie polecam tego silnika jeśli ma byc założony gaz. Chyba że bedzie zdrowy motor to można , ale musi byc dobry gazor
2.0 i jest słaby a po założeniu gazu to juz wogóle tak więc szukac 2.0 16v lub tds może

osobiście mam omegę b z 95 2,5 td caravan, poprostu marzenie
a jeśli chodzi o awaryjność to jak dbasz to każdy samochód ci się odwdzięczy,ja mam jeszcze fiata 125 do roboty i jeżdzę 4000 km m-c
i nigdy mnie nie zawiódł tylko gaz i w drogę,ale naprawdę dbany przeze mnie,samochody też mają duszę