Magneti Marelli Cofap/Gabriel/Fortuna Line/Record??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktore wybrac?
Wiem, ze firmy raczej malo znane, ale budzet nieduzy, a amory wymienic trzeba

P.S. Jeszcze jedno pytanie. Czy amorki powinny byc wszystkie cztery tej samej firmy, czy mozna laczyc? Np. przod jednej, a tyl innej firmy? pozdrawiam

Magneti Marelli

Gabriel

Fortuna Line

Record

Jeszcze tylko ceny:
Magneti 75 zł (tył)
Gabriel 80 zł (tył)
Record 105 zł (tył)
Fortuna 98 zł (tył)

Cytat:
2005-04-21 21:49:57, rafal_lodz pisze:
Ktore wybrac? Wiem, ze firmy raczej malo znane, ale budzet nieduzy, a amory wymienic trzeba P.S. Jeszcze jedno pytanie. Czy amorki powinny byc wszystkie cztery tej samej firmy, czy mozna laczyc? Np. przod jednej, a tyl innej firmy? pozdrawiam Magneti Marelli Gabriel Fortuna Line Record Jeszcze tylko ceny: Magneti 75 zł (tył) Gabriel 80 zł (tył) Record 105 zł (tył) Fortuna 98 zł (tył)

Ja mam z tyłu Magneti Marelli prawie trzy lata i sie trzymaja 10 000 zrobiłem na nich a z przodu Cofap czy jak to sie pisze od zeszłych wakacji. wszystkie gazowe. Auto o niebo lepiej drogi sie trzyma
Firmy raczej nie drogie ale u mnie nic sie z tym nie dzieje a gość u którego biorę części powiedział że reklamacji na te amorki nie było. Miał jeszcze tańsze ale nie polecał

Mogę polecić tylko te pierwsze Cofap'a - bo reszty nie znam choć coś tam już było na forum o Gablielach przynajmniej. Cofap - gazowe (spytaj sprzedającego) całkiem nieżle sobie radzą i mają 2lata gwarancji bez limitu kilometrow.
Pozdrawiam

pardon me... ale ja tylko na KYB jezdze

Cytat:
2005-04-21 22:16:11, Quattro pisze:
pardon me... ale ja tylko na KYB jezdze

No dobra ale jaka cena ?

w przypadku Essiego nie wiem

Cytat:
2005-04-21 21:56:16, misiolino pisze:
Ja mam z tyłu Magneti Marelli prawie trzy lata i sie trzymaja 10 000 zrobiłem na nich a z przodu Cofap czy jak to sie pisze od zeszłych wakacji. wszystkie gazowe. Auto o niebo lepiej drogi sie trzyma Firmy raczej nie drogie ale u mnie nic sie z tym nie dzieje a gość u którego biorę części powiedział że reklamacji na te amorki nie było. Miał jeszcze tańsze ale nie polecał

null

Czyli ktore bys polecil??

Gazowe KYB ok 140 pln/szt.

Cytat:
2005-04-21 23:29:11, rafal_lodz pisze:
null Czyli ktore bys polecil??

Te co mam czyli cofap i magneti marelli mogę polecić reszty nie znam może ktoś jeszcze jeździł na innych i cos tu napisze. Trzeba poczekac na opinie innych. Z ręką na sercu można polecać dobre firmy ale trzeba troche kasy mieć bo 140zeta za KYB to dla mnie troche dużo jest jak na moja kieszeń

wepnę się w wątek , essi mi przysiadł z tyłu znacznie, i jak go dociskam za hak do ziemi to słychać psiukanie, nie kołysze się wiecej niż 2-3 razy, czy zmienić tylko springi czy i amorki czy to normalne że psiukają czy to oznaka zużycia??

No to ja pweim, że 95% KYB na Allegro to podróbki...

Cytat:
2005-04-22 10:40:26, ManiaQ pisze:
wepnę się w wątek , essi mi przysiadł z tyłu znacznie, i jak go dociskam za hak do ziemi to słychać psiukanie, nie kołysze się wiecej niż 2-3 razy, czy zmienić tylko springi czy i amorki czy to normalne że psiukają czy to oznaka zużycia??

Max dwa razy powinien sie bujnąć. Jak go naciśniesz to powinien podskoczyć i wrócić do swojego stanu jak jeszcze raz podskoczy to raczej amorki kaput

W Gdańsku jest warsztacik, w którym regenerują amorki i na takich zwykle jeżdżę ze względu na budżet. Nigdy nie kupowałem nowych. A można też ich podpytać o jakość amorków z postu.

www.amortyzatory.com.pl

Cytat:
2005-04-22 11:53:08, leo74 pisze:
W Gdańsku jest warsztacik, w którym regenerują amorki i na takich zwykle jeżdżę ze względu na budżet. Nigdy nie kupowałem nowych. A można też ich podpytać o jakość amorków z postu. www.amortyzatory.com.pl

no dobra... raz dalem amorki do regeneracji... nie jestem kamikadze drugi raz tego nie zrobie... a KYB to ja akurat kupuje u oficjalnego importera...

KYB KYB KYB

Quattro i słusznie , lepszych hydraulicznych nie znam

Z bujaniem to prowizorka, lepiej diagnostyka prawdę Ci powie......

a co myslicie o amorkach firmy alko?
W jakiej sa cenie?
pozdrawiam

Cytat:
2005-04-22 17:22:18, rafal_lodz pisze:
a co myslicie o amorkach firmy alko? W jakiej sa cenie? pozdrawiam

trze se zadać pytamnie : mieć czy móc

jeszcze jedno pytanie

Czy Magneti Marelli to to samo co Magneti Marelli Cofap?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48000863
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48776869

pozdrawiam

nie, to nie to samo

Cytat:
2005-04-22 18:02:38, rafal_lodz pisze:
jeszcze jedno pytanie Czy Magneti Marelli to to samo co Magneti Marelli Cofap? http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48000863 http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48776869 pozdrawiam

Pytałem i te firmy są powiązane