127 pojemność??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakupiłem dziś fiata 127 mki rocznik 1975. i jedna rzecz mnie zastanawia a mianowicie w papierach jest wbita pojemność 894 a nie 903. czy to jakaś inna wersja?? tan pojazd był w 81 roku sprowadzony ze szwabów. nie wiem czy ma to jakieś znaczenia .
prosze o pomoc

Wg mnie jest to kwestia ubezpieczeniowo-prawna tak samo CC wychodziły jako 903 i jako 899

ale czy dokładnie były takie wersje 89.... cos tam czy najmniejsze silniki w 127 to 903??

najmniejszy to 903ccm z tym ze bylo kilka wersji pod wzgledem mocy, najpierw 47 koni potem 45 a na rynek niemiecki byla tez wersja 40 konna po co 40 konna nie wiem?? ot taka ciekawostka...

stoi w brifie jak byk 45 koni przy 6 tys obr pojemnośc 896. dziwna sprawa. bo mam orginalny brif ze szwabw i kwit z odprawy celnej i tam tez jest 896. czyli co jest grane??

byly 896
klik

Cytat:
czyli co jest grane??

Nic był zarejestrowany jako 896 żeby podchodził pod niższą stawkę ubezpieczenia i więcej ludzi go kupowało bo tańszy w utrzymaniu
A we francji wychodził jako 903 bo można było szybciej po autostradzie jechać

a czy po jakimś numerze można dojść jaka jest pojemność?? bo to niby 896 a niby 903 a wentylator ma nie na wałku pompy tylko elektryczny z czujnikiem a wydaje mi sie ze takie wentylatory miały 1050. zakręcone. jak to sprawdzić zeby było wiarygodne?? aha i ma w papierach moc 45 KM. a to co zapodał art126 to mają niby 30pare kucy.

wentylator ma prawidłowo
Toż to przecież nowoczesne auto

moim zdaniem to wsyzstko to samo jest tylko wpisy sa inne włąsnie ze wzgladu na ubezpiecznie... od 901 jest wyzsza stawka...
fiat cc tez jestp isany jako 899 cm ...

ale w przypadku fiata cc 899 jest roznica w dlugosci korbowodu o 0.3mm w stosunku do 903,

Ale przeciez długość korbowodu nie ma wpływu na pojemność????? Na pojemność wpływa wykorbienie wału i srednica cylindra

skok byl inny o 0.3mm czyli inny wal... racja racja