Elektryczne szyby z 131 do 125p :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Czy ktos probowal takiej przerobki? czy pasuje wszystko bez problemu? chodzi mi o przednie i o tylnie drzwi )) chociaz z tylu sadze ze przednie od 131 nie podejda Widzialem na formu opis elektrykow od simca do malucha ale mnie iteresuje 125p
Elektrycznie temeat mnie nie interesuje bo wiem jak to podlaczyc chodzi o same mocowania i czy to sie zmiesci (zakladajac ze prowadnice do szyby tez do tego beda

Pozdrawiam
Karol

prowadnic do szyb raczej nie przelozysz od 131 z dwoch wzgledow- 131 miala giete , panoramiczne szyby, pozatym nie bylo w 131 trojkacikow. Ogolnie mechanizm ze 131 to zadna rewelacja, wymagaja troche rzezbienia i zmiane tej metalowej szyny zakladanej na dol szyby. Wszystko sie da ale nastaw sie na spora rzezbe.

ja ostatnio przechodziłem montaz elektrycznych podnośników od Poloneza. Rzeźba jest całkiem niezła.
Zacząć trzeba od wyprostowania prowadnicy, po której jeździ winda podnosząca i opuszczajaca szyba.
Potem aby w ogóle zmieścić ten cały mechanizm w drzwi trzeba kątówką powycinać trochę elementów z drzwi.
No i wypadałoby zmienić też szynę szyby na taką od poldke - łatwiej będzie połączyć mechanizm z szybą.

Nie wiem jak dokładnie wygląda mechanizm w 131 - wiem jednak jedno - bez rzeźby się nie obędzie

Cytat:
2005-04-25 20:53:54, czeczun pisze:
ja ostatnio przechodziłem montaz elektrycznych podnośników od Poloneza. Rzeźba jest całkiem niezła. Zacząć trzeba od wyprostowania prowadnicy, po której jeździ winda podnosząca i opuszczajaca szyba. Potem aby w ogóle zmieścić ten cały mechanizm w drzwi trzeba kątówką powycinać trochę elementów z drzwi. No i wypadałoby zmienić też szynę szyby na taką od poldke - łatwiej będzie połączyć mechanizm z szybą. Nie wiem jak dokładnie wygląda mechanizm w 131 - wiem jednak jedno - bez rzeźby się nie obędzie

Z tego co sie dzisiaj tym mechanizma przygladalem to szyba z prowadnica jest wciskana na takie dwa okragle plastikowe uchwyty - prowadnica szyby (chodzi mi oczywiscie o ten blaszany element do ktorego przyklejona jest szyba powinna pasowac do szyby fiata - jest od niej ciut szersza ale jeszcze nie przymierzalem ale chyba zaryzykuje i sobe bede dlubal
Wydaje mi sie ze skotro w fiacie sa te szybki trujkatne to tym lepiej bo przynajmniej szyba jest mniejsza wiec teoretycznie powinna stawiac mniejsze opory no i miejsca na ten mechanizm powinno starczyc