Pytanie o sprężyny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w kombi można załozyć sprężyny "do góry nogami" ???
Zauważyłem, że nie sa one symetryczne - z jednej strony zwoje są "gęściej"
A może sugerować sie napisami (cyferkami) coby były dobrze???

Cytat:
2005-04-30 19:05:24, Hetmann pisze:
Czy w kombi można załozyć sprężyny "do góry nogami" ??? Zauważyłem, że nie sa one symetryczne - z jednej strony zwoje są "gęściej" A może sugerować sie napisami (cyferkami) coby były dobrze???

sugeruj się cyferkami

w sprężynach krótszych do kombi tam gdzie zwoje są gęściej to idzie do góry

no właśnie...a załozyłem zgodnie z cyferkami...i gęściejsze zwoje są na dole
Niby sie zwoje nie " obijają" o siebie, ale dolne mocowanie jest pod katem i właśnie tak sobie myślę że powinna być odwrotnie...

Cytat:
2005-04-30 20:34:58, Hetmann pisze:
no właśnie...a załozyłem zgodnie z cyferkami...i gęściejsze zwoje są na dole Niby sie zwoje nie " obijają" o siebie, ale dolne mocowanie jest pod katem i właśnie tak sobie myślę że powinna być odwrotnie...

hmm... dziwne u mnie na springach Ventura -40mm sa cyferki i gęstsiejsze zwoje zgodnie z napisami

Najczęściej jest tak, że bliskie zwoje powinny być na dole, czy to w springach przednich, czy tylnych, czy to w essim, czy nie w essim.

Cytat:
2005-04-30 20:34:58, Hetmann pisze:
no właśnie...a załozyłem zgodnie z cyferkami...i gęściejsze zwoje są na dole Niby sie zwoje nie " obijają" o siebie, ale dolne mocowanie jest pod katem i właśnie tak sobie myślę że powinna być odwrotnie...

Zrób proszę foto, jak to wygląda... ocenim.

Cytat:
2005-04-30 23:14:46, KriSSo pisze:
Najczęściej jest tak, że bliskie zwoje powinny być na dole, czy to w springach przednich, czy tylnych, czy to w essim, czy nie w essim.

najczęściej

Cytat:
2005-04-30 23:14:46, KriSSo pisze:

a ja w kombiaku mam odwrotnie chodzi o Ventura -40mm