MotoNews.pl

Prowadnice foteli - AVE 2001

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam dosyć nietypowy przypadek - przy przesunięciu fotela kierowcy maksymalnie do przodu coś stuknęło i za fotelem w prowadnicy został kawałek łożyska z kulkami. Musiałem to wyjąć żeby można było cofnąć fotel. Teraz jeździ po prowadnicach ale słychać jak drze po szynie i boję się narobić większej szkody. Czy ktoś z Was zabierał się już za demontarz tego ustrojstwa? Jeśli tak to jak się najlepiej do tego zabrać? A może nie bawić się samemu tylko jechać do ASO? Z góry dzięki za info.
Pozdr
And

Fotel mozna wyjac tylko z prowadnicami, trzeba odkrecic 4 sruby (chyba 15 lub 14) znajduja sie one pod zaslepkami. Sorry jesli w Ave jest inaczej ale chyba jest podobnie. Pozdro

Racja, są cztery zaślepki a pod nimi śruby. Ale co z przewodami do poduszki powietrznej? Nie znalazłem żadnej wtyczki którą można by było wyjąć...

Napisalem tylko tyle ile wiedzialem Pozdro

Musi być gdzieś kostka!
A i uważaj z airbagiem bo może błąd wczytać!

Cytat:
2005-05-18 14:44:34, andnn pisze:
[...]Ale co z przewodami do poduszki powietrznej? Nie znalazłem żadnej wtyczki którą można by było wyjąć...

Przede wszystkim odepnij akumulator.
Pozdro.

Co to się porobiło na tym świecie... Żeby wyjąć fotel trzeba odłączyć akumulator i uważać na komputer ... W dużym fiacie nie miałem takich problemów...
A tak na poważnie, odłączenie akumulatora związane jest z resetem komputera, co nie jest zalecane kiedy "wszystko działa". Co prawda u mnie nie działa fotel ...
Dzięki za all info

Pozdr
And

Bez obaw klemę możesz zdjąć!