WITOJCIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich klubowiczów. Od tygodnia nalężę do sympatyków Forda bo go właśnie nabyłem. Ciesze się, że Was znalazłem bo nie będę osamotniony w bojach z moim autkiem.
Jak troche ochłone to postaram się o zdjęcia mojej furki.
Na początek mam pytanie. Czy do felg aluminiowych należy zastosować jakieś specjalne nakrętki? Pytam bo kupiłem specjalne nakrętki patentowe ale jak je wkręciłem to powiedziano mi że wygląda na to że szpilki są za krótkie. Co Wy na to.

tak do alusów trza specjalne, dłuższe, aluminiowe nakrętki (koszt od ok. 3 do 12 PLN za sztuke) chć widziałem niektórzy kamikadze jeżdżą na normalnych nakrętkach od stalówek

Przy alusach miałem nakrętki pełne tzn takie że nie widać szpilek. Jak kupiłem te na klucz patentowy (przelotowe) to widze że łapią może ze trzy zwoje. Te pełne łapią około 6 zwoi. Myślisz że w sklepie sprzedali mi złe patentówki?

Witam Ślązaka

to nie wina nakrętek , tylko alumków nieoryginalnych niestety ford jest jakis dziwny i na alumki nieoryginalne nakręcisz maksymalnie 3-4 zwoje , mam ten sam problem w serwisie gościu mi mówił żeby lepiej wymienić szpilki na dłuższe

Dzięki. Czy to duży problem ze zmianą szpilek i gdzie takowe nabyć?
Cią gne ten wątek bo mi żona się przejęła i jeżdzi do pracy bardzo powoli, a ja na benzynke musze zarobić. A tak poważnie to o bezpieczeństwo mi chodzi.
Za podpowiedzi z góry dzięki.

Jeśli chodzi o wymianę szpilek to już nie jest taka prosta sprawa. Szpilki są wtłoczone w piasty i trzeba je wybijać.
Jeśli chodzi o nakrętki to też zależy od czego masz felgi bo np od Mondeo mają większe otwory.

... powitowywanko ..... ja nie maam tego problemu ..... maam orginalne aluski i orginalne nakretki ...... ale nie sądze żeby mondeo miało wieksze otwory w aluskach .....

o czym wy gadacie??? chodzi wam o nakretki na wentylki od detek???

Dłuższe szpilki możesz kupić na Allegro np TUTAJ

Stare musisz wybić, aż tak dużego problemu z wybiciem być nie powinno.

Ja tam jeżdżę na krótkich szpilkach i na razie żadnych problemów

Cześć bardzo!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzięki śliczne za to allegro.
MSS moja żona jak przeczytała, że też masz krótkie to powiedziała że jutro zaszaleje i pojedzie całe 60 km/godz.
Jeszcze raz dzięki za pomoc sprawe uważam za zamkniętą.
Z WAMI NIE ZGINE!!!!!!