świece

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zakupiłem sobie świece motorcrafta powtarzałem sprzedawcy że do zeteca i dał mi motorcraft platinium dziś przy wymianie okazało się że te nowe świece są krótsze niż te które miałem w aucie założone po założeniu tych nowych spadła moc i wogóle nie to auto czy świece muszą mieć tą samą długość?????

Cytat:
2005-04-26 23:17:24, Javka pisze:
zakupiłem sobie świece motorcrafta powtarzałem sprzedawcy że do zeteca i dał mi motorcraft platinium dziś przy wymianie okazało się że te nowe świece są krótsze niż te które miałem w aucie założone po założeniu tych nowych spadła moc i wogóle nie to auto czy świece muszą mieć tą samą długość?????

Motorcraft zmienił świece platinum na węższą przerwą (jakoś tak) zmienił się też symbol samej świecy

to ja mam pytanie odnosnie swiec. Co ile km. trzeba je wymieniac? A moze dopiero wtedy kiedy juz nie beda w stanie?
Ja mam czteroelektrodowe boscha i juz ponad 60 tyś. maja przejechane. Ktos mi powiedzial ostatnio, ze swiece trzeba co 10 tyś wymieniac. Prawda to?

hehe co 10 tys to chyba jakiś własciciel sklepu ci powiedział??

Cytat:
2005-04-26 23:17:24, Javka pisze:

jak mozliwosc to wymien na swieczki na taka sama dlugosc gwinta
jak byly dluzsze to takie musza byc

Cytat:
2005-04-27 01:57:58, rafal_lodz pisze:
to ja mam pytanie odnosnie swiec. Co ile km. trzeba je wymieniac? A moze dopiero wtedy kiedy juz nie beda w stanie? Ja mam czteroelektrodowe boscha i juz ponad 60 tyś. maja przejechane. Ktos mi powiedzial ostatnio, ze swiece trzeba co 10 tyś wymieniac. Prawda to?

częstotliwość wymiany świec zależy od motoru
wm ztecu są platynowe dlatego tyle kosztują i mają większą żywotność - wymiana co około 80-90tys
w nie zetecu wymina co około 20-25tys