FILTR PALIWA Mk-7 - gdzie jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jak w pytaniu - chcę wymienić filtr paliwa bo parę razy zalełem gorszą wachę i coś czuję, że jest zawalony, ale nie bardzo się orientuję gdzie on się znajduje - w baku?
Może ktoś wymieniał i coś podpowie i czy wogóle można to samemu zrobić czy jechać do mechanika?
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich

kanal lub pod autko i jest po prawej stronie baku troszku wyzej mocowany patrzac od tylu latwa sprawa zawleczki automatycznie naxcsikasz i gorzej z odkreceniem sruby mocujacej koszyk filterka

Wymianaę można zrobic na chodniku Nie ubrudzisz się bardzo - tak jak pisał mmmmat patrząc na samochód od tyłu filtr jest po prawej stronie w okolicach belki - trudno niezauważyć wiedząc jak wygląda (a będziesz wiedział, bo będziesz miał nowy). Jak zwalczysz śrubę (WD-40 wskazany) to już jesteś w domu
Tylko zaopatrz się w spory zbiornik na benzynę z filtra (np. butelka pet). No i nie wlewaj jej spowrotem do baku

Witam
Potwirdzam przedmówców - wymiana to banał pod warunkiem, że puści śróba mocująca uchwyt (kosz?) filtru. Ja polałem WD40 odczekałem z pół godziny i odkręciłem kluczem z długą przedłużką. Na każdej końcówce przewodu ściskasz po dwa przyciski i zsuwasz przewód od paliwa. Leje się benzyna z filtra.
pozdrawiam
Arturek