Halogeny w MK-7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
jako że chcem założytc w swojej essince halogeny (wczesniej nie miała) ma pytanie czy do nich jest wymagany jakis osobny przekaźnik jeśli tak to jaki zderzk kupiłem jeszcze nie założyłem ale otworki już ma włączik dzielony też jest tylko nie wim jak z przekaźnikiem .bardzo proszę o podpowiedz
dzieki i wielkie pozdrówka.

nie mam pojecia jak to jest... canibal z tego co pamietam to wcale nie tak dawno tent temat był poruszony i tma potoczyła sie dyzkusja na tent temat. chyba mss chciał zkładać halogeny... poszukaj...

... hmmm ..... przekażniczek jaakiś pootrzebny na pewno jest .... musisz w instrukcje poopatrzyć .....

przekaźnik jest poczebny na 100%

ja u siebie starałem się zbodować instalację prawie gdodną z oryginałem i przekaźnik mam w skrzynce

Cytat:
... hmmm ..... przekażniczek jaakiś pootrzebny na pewno jest .... musisz w instrukcje poopatrzyć .....

Przekaznik to pikuś można kupić używany przynajmniej w Poznaniu.

W spisie przekazników są dwie pozycje i tu trzeba się zastanowić:
1. R21 Światła przeciwmgłowe przednie-moduł (biały lub zielony)
2. R25 Światła przeciwmgłowe przednie (biały).
Ale gdzie szukać kostek lub wiązek do halogenów
Powinny być gdzieś z przodu ale gdzie

Canibal, wal na priva, służę schematem
Montowałem dzienne i też się w to bawiłem.

Cytat:
2005-05-05 19:38:09, Skolmi pisze:
Canibal, wal na priva, służę schematem Montowałem dzienne i też się w to bawiłem.

ja również w niedalekiej przyszłości zamierzam montować halogeny do swojego essiego więc czy mogę również prosić o ten schemat i ewentualne wskazówki dotyczące montażu?

Witam Wszystkich.
Montaż halogenów u mnie zacząłem od kupienia na szrocie przekaźnika R15 (brązowy taki sam jak do świateł mijania starsze są trochę mniejsze ale nie szkodzi)
Jeżeli chodzi o moduł R14 (biały) ja go pominąłem powinna być zwora.
Najgorsze jest podłączenie przewodu do lamp halogenowych od spodu skrzynki przekaźników pod deską rozdzielczą - muszę sprawdzić, który numer styku. Jako konektorek wykorzystałem wolny od włącznika podwójnego do halogenów (jest mały).
ps. kosztowało mnie to:
76 zł. za wyłącznik halogenów
30 zł za przekaźnik
100 za halogeny od Alfy
i kupę roboty.

Cytat:
2005-05-05 19:38:09, Skolmi pisze:
Canibal, wal na priva, służę schematem Montowałem dzienne i też się w to bawiłem.

A czy dla mnie też by się znalazł ten schemacik, również mam zamiar dorobić drugą parę oczu mojej Essince - dzięki za fatygę.

Witam
Skan z rozpiską przekaźników jest w tym wątku:
kliknij
książki do forda ze schematami są na (ogólnie znanej) stronie:
kliknij - książki o Escorcie
pozdrawiam
Arturek