Jakie łozysko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w piatek wybieram sie do mechanika na klasztorną chyba padło tylnie prawe łożysko dżwięk zmienia sie na lewych łukach mam do wyboru orginał za 300 lub japońskie za 150 lub z JC za .....? które polecacie

pozdrawiam

Bierz to droższe z JC.
Ja wymieniałem z przodu - kartonik "KANACO" a samo łożysko "MBS". Zapłaciłem 150zł. Sprawdź co bierzesz bo mogą podmienić... Z boku łożyska ma byc wybite MBS i JAPAN.

Myśle, że na tył będzie tej samej firmy.

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2005-04-12 21:21:08 ]

MBS-a też polecam.
A jak byś gdzieś znalazł SKF-u za rozsądne pieniadze to już byś miał Cudo.

Pozdro.

NSK

Cytat:
2005-04-13 00:20:30, MarekOskroba pisze:
NSK

To OE ?

[ wiadomość edytowana przez: misiekII dnia 2005-04-13 17:25:04 ]

w wiekszosci przypadkow TOYOT wlasnie NSK sa na OEMie,ale spokojnie mozna je kupic taniej poza siecia ASO.mialem ostatnio klienta,w Corolli prawe lozysko szumialo(samochod 2002r).koles domagal sie wymiany na gwarancji,niestety nei udalo mu ise.nie powiedzial ze rypnal kiedys tam kolem w jakis kraweznik, to bylo przyczyna.W ASO to lozysko kosztowalo okolo 250zl,takie samo zalatwilem mu za 190 (oba NSK).

ludzie to mysla ze jak auto jest na 3 letniej gwarancji lub 100000km to cokolwiek sie zuzyje to wymienimy im za darmo.a jeszcze inni kreca

A Wy myślicie że jak Człowiek pojedzie do ASO to tylko dlatego że się czepia albo coś zepsuł specjalnie i trzeba go olać!

Kupuje auto, ma gwarancję, jeśli mi się zepsuje to będę molestowal tych co mi je sprzedali i wtedy tacy mili byli i kawą poczęstowali i o mało mi w d.... nie weszli! A jak przyjadę bo się zepsuło to wtedy już jest dochodzenie aby jak NAJTAŃSZYM kosztem mu to naprawić i niech spada albo wmówić że to jego wina i po sprawie!

Stary nie pisz tu że ludzie myślą, tylko napisz ludzie placą i wymagają!!!
I trzeba ich zadowolić tak samo jak wtedy gdy kupowali to auto!!!
Ja wiem że są różne sytuacje i różni cwaniacy ale nie WSZYSCY!!!

Pozdro.

Nie

nikt tak nie uwaza,jesli jakas czesc kwalifikuje sie do wymiany z z winy fabrycznej,nikt tego nigdy nie kwestionuje,ale jesli ktos kreci to czmu mamy mu pomagac..a dochodzenie musi byc,bo trzeba sprawdzic czemu cos sie zepsulo,a nie na slowo wierzyc uzytkownikowi.

A jakie są łożyska OEM do Toyot sprzed 90 roku?

Pozdrawiam

Te łożyska o których piszecie to są same czy z piastą? Do mojej Corollki dostępny jest tylko zestaw łozysko i piasta, ale z tego co piszą w Haynesie to można wymienić tylko łożysko... może tu się też tak da?

Ja w mojej prawdopodobnie będę wymianiała łozysko w lewym tylnim kole - samo łożysko. Koszt - niecałe 200 zł.

Cytat:
2005-04-19 14:14:57, Pigletto pisze:
Te łożyska o których piszecie to są same czy z piastą?

U mnie było samo łożysko.
Jeśli nie jeździleś długo na zrytym łożysku to możesz piaste zostawić, no chyba że tam jest jakis patent ze piasta ulega uszkodzeniu przy ściąganiu....

Pozdrawiam

Witam, ja mam do wymiany łozysko w prawym przednim kole tylke ceny sa dziwnie rózne - od 90 do 230 zł, jeszcze nie pyytałem w ASO ale mysle ze tam bedzie tylko drozej

Polecam SKF
Co do orginału to już była o tym mowa.

Pozdro.

Cytat:
2005-04-24 10:59:59, Romlat pisze:
Witam, ja mam do wymiany łozysko w prawym przednim kole tylke ceny sa dziwnie rózne - od 90 do 230 zł, jeszcze nie pyytałem w ASO ale mysle ze tam bedzie tylko drozej

ja też mam do wymiany. oryginalne 160 zł a nie oryginalne 130 zł. Myślę, które wybrać

Ja polecam KANACO (oryginal) lozysko MBS, cena kolo 100 a lozysko naprawde super

Cytat:
2005-04-25 07:38:06, madzia_83 pisze:
ja też mam do wymiany. oryginalne 160 zł a nie oryginalne 130 zł. Myślę, które wybrać

Wybitnie tanio, aż podejrzanie ...
Jeśli ogryginał oryginalny to nie ma co się zastanawiać tylko brać

Pozdrawiam

Czy ja wiem czy tanie?? Do DX'a tez kupiowałam jedno łozysko na tył i coś 170 zł płaciłam. Oczywiście, że wezme oryginała

Jutro lub pojutrze będę w ASO to spytam ile łożysko do mnie - podejrzewam, że ~350zł.

Pozdrawiam