MotoNews.pl

Jak rozwiazac sprawe uszkodzonego zamka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

wlasnie dzis w nocy wlamali mi sie do samochodu na ogrodzonym niby monitorowanym terenie w Lodzi. Ukradli termometr, okulary przeciwsloneczne i pilot od bramy. Swietne lupy prawda ? ale zamek mam uszkodzony i nie mam pojecia co teraz poczac. Mk IV 87 rok. Ponoc mozna dorobic zamek do klucza. Ile kosztuje cos takiego i gdzie powyzsza operacje mozna wykonac w Lodzi ? przepraszam jesli podobny temat byl ale czuje potrzebe wyzalenia sie forumowiczom idioci chyba mysleli ze zostawilem radio, na szczescie mam w kieszeni i cos mnie podkusilo zeby zabrac cale do domu.

Mozna dorobic Zamek do klucza . . . zgadza sie . . . koszt 40zl . . . a zaklad znajduje sie na ul.Zachodniej, jakbys jechal Drewnowska prosto w zachodznia, taki maly zakladzik na podwyzszeniu . . .

Dzieki ! czy alarm w takich sytuacjach cos daje ? mam jakis ale uszkodzony, w sumie to juz przestaje wierzyc w zabezpieczenia, skoro mi sie wlamali pod samym oknem, na ogrodzonym terenie z nalepka monitoring.

Cytat:
2005-04-27 10:04:50, tomaszt81 pisze:
Dzieki ! czy alarm w takich sytuacjach cos daje ? mam jakis ale uszkodzony, w sumie to juz przestaje wierzyc w zabezpieczenia, skoro mi sie wlamali pod samym oknem, na ogrodzonym terenie z nalepka monitoring.

Nalepka MONITORING jeszcze nikogo nei uchronila, obronila przed kradzieza badz czyms innym . . . . A Co do alaramu to w jakim sensie Czy Cos Daje ?

w sensie czy stanowi to jakas przeszkode dla zlodzieja ? skoro zamki nie stanowia, ogrodzenie nie stanowi. Jaki sie zabezpieczyc najtaniej przed takimi wypadkami ? mam alarm ktory wlacza sie przy otwarciu dzwi, ale jak wspomnialem cos sie uszkodzilo. Juz mnie wysmiali za taki alarm w jednym z serwisow. Polecisz mi jakis jaknajtanszy zaklad w ktorym naprawia to co jest ? BTW, czy mozna na wlasna reke zamontowac kamere na przeciwko samochodu ?

Wiesz . . . jak beda ci mieli ukrasc to i tak ukradna, ja tak uwazam, zebys nawet mial 5 kamer i Super Hiper zabezpieczenia. Na wybicie szyby nie ma jakis zabezpieczen, jedynie co do kradziezy samego samochodu, ale tutaj najlepsze sa samorobotki, nieschematowe. Co do naprawy twojego alarmu niestety nie wiem gdzie moglbys to zrobic . .. podjedz do jakiegos elektryka, on ci powinien pomoc, a jak do fachowcow, to masz przy Urzedzie na Zachodniej, tam na Parkingu , jest zakladzik od alarmow . . .

tez wychodze z zalozenia ze jak maja ukrasc to i tak ukradna teraz sie dowiedzialem, ze wlamali sie przedwczoraj sasiadowi do oktavii. Watpie zeby nie mial alarmu. A takie blokady co sie zaklada na kierownice ? jest sens kupna czegos takiego ? a moze to z pobliskiego parkingu strzezonego probuja sobie zorganizowac nowych klientow ? juz czuje jakie bede mial teraz "dobre noce" grrr.

Laseczka na kierownice . . . moze i cos daje . . . napewno opozni kradziez, ale czy udaremni . . .

dzieki jeszcze raz taxi pan z zakladu ktory mi poleciles naprawil zamek srubokretem i powiedzial ze nie bierze za takie rzeczy pieniedzy bardzo wporzo, a z alarmem to jutro bede wojowal