Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-12 11:51:40 w zbiorniczku ubylo mi plynu,auto wiecej pali,ma problemy z odpalaniem,w zbiorniczku jjakby pojawialy sie male babelki, nie widac zeby z rury lecial bialy dym..
uszczelka byla robiona 30tys km temu.dzieki arek |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-10-12 12:19:01
Coś Ty Warszawę se kupił? |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-10-12 12:27:02 gazik ![]() a poważnie to ktoś spaprał robotę... planowali głowicę??? [ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-10-12 12:27:46 ] |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-12 12:36:19 glowica byla planowana, ale nie byla przykrecona przy uzyciu klucza dynamometrycznego ani dokrecana...
robilem z kumplem w garazu ![]() a jakies bardziej konkretne odpowiedzi?auto jest mi niezbedne i moge to zrobic albo jutro albo w nastepny czwartek kiedy to bede mial troche wolnego...jezeli do nastepnego czwartku glowica dozyje ![]() czy te objawy sa wystarczajace zeby wyrzucic glowice? nie wiem czy w zbiorniczku pojawiaja sie babelki czy raczej jest to spowodowane drganiem silnika...tylko dlatego mam watpliwosci, moze jak doleje wody bedzie lepiej widac.. |
![]() sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2005-10-24 08:45:19 zajrzyj pod wlew oleju tuz po zgaszeniu silnika - czy jest biala emulsja , zalej zbiorniczek do pelna i wtedy zobacz czy babluje , ewentulnie przystaw okulary w okolice rury wydechowej i zoabcz czy sie duzo skrapla, albo wykrec swiece i zobacz czy któraś sie bardzo różni od pozostałych.. |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-10-25 10:23:51 Nie panikuj spokojnie podchodź do problemu.Sam piszesz że nie jesteś pewny czy tzw.bąble w zbiorniczku to bąble czy podobne od drgań silnika.Sprawdź obserwując to zjawisko po dolaniu płynu na zimnym silniku do poziomu normalnego.Silnik ma mieć obroty ok 2000 obr-wtedy popatrz czy są to rzeczywiście bąble.Dokręcenie głowicy na tzw.oko nie jest jeszcze powodem do takich ocen-przy założeniu że wszystkie śruby mocujące głowicę dokręciliście o taki sam kąt z tolerancją 10stponi.Przy każdej naprawie lepiej najpierw myśleć niż robić.Powodzenia. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-25 18:39:50 po przejchaniu 50km i otworzeniu zborniczka wyrownawczego wywalilo wode takze uszczelka zostala juz zrobiona, do tego jeszcze napinacz rozrzadu, swiece, przewody, filtry itp...
troche mnie pociagnelo ale nie bylo wyboru ![]() dzieki bardzo wszystkim za info pzdr |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-10-25 18:58:54 ...to już nie pierwszy przypadek problemów z uszczelką pod głowicą w zagazowanym espero...
nie wiem jakim cudem... ale moje espero ma już 275 tys. km przejechane na gazie i nigdy z tą uszczelką nie miałem problemów... ![]() |
![]() Michal-500 Clio Sosnowiec | 2005-10-25 19:27:44
A co ma gaz do tego ![]() ![]() |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-10-25 20:07:21 m.in. wyzsza temperatura spalania gazu czasami sie do tego przyczynia |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-10-25 21:36:18 Moim zdaniem to nie rodzaj paliwa ma wpływ na uszczelke a :
1.Niesprawny układ chłodzenia silnika-nakczęściej termostat-przegrzewanie silnika-ucieczka płynu 2.Normalne gnicie uszczelki pod wpływem płynu chłodzącego 3.Jakość uszczelki użytej do pierwszego montażu silnika i jej sposób dokręcenia. Porównywałem dwie przypadkowo spotkane w warsztacie szlifującym-planującym głowice uszczelkach z silników Opla a także moją z !.5 DOHC.Moja i jedna z Opla 1.8 OHC była zrobiona z takiej jakby miękiej tektury.Natomiast z Opla 2 litry-tak określił właściciel warsztatu zrobiona była z czarnego utwardzonego materiału .Pierwsze normalnie zgniły na zewnątrz.Ostatnia była cała ale silnik rozebrano z powodu uszkodzonego zaworu-b.duży przebieg.Warsztatowcy stwierdzili że te tekturowe idą do silników które będą chodziły z obiegiem wodnym a ta czarna z płynami chłodząco-żrącymi.Teraz założyłem taką czarną którą podobno Opel bieże do pierwszego montażu silników.Na razie mam na niej 10 kkm i wszystko jest ok.Moja tekturowa stara którą wydmuchało na zewnątrz mimo sprawnego układu chłodzenia służy do pokazów esperowcom jak to wygląda w rzeczywistości. |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2005-10-26 22:06:12
Rysiek ja też się podpisuję pod Twoja wypowiedzią. A tak było u mnie prawdopodobnie za sprawą pierwszego "cieplejszego" termostatu oraz zgniłej uszczelki. ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2005-10-26 22:06:47 ] |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-10-26 22:24:32 prosze jakie ladne zdjatka ![]() ja termostat wymienialem 30tys temu przy okazji wymiany uszczelki,nie pamiatam jaka mialem uszczelke.... |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-10-27 21:10:34 B.Fajnie pokazane.Gdybyś miał jeszcze możliwość to zrób zdjęcie głowicy przed szlifem i po szlifie.Klubowicze moglby zobaczyć rzeczywisty wpływ naszych płynów na głowicę. |