Elektryczna pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dorwalem za frajer elektryczna pompe paliwa i mam podly zamiar zamontowac ja w moim bobku. w zwiazku z czym pare pytan jak ja podlaczyc ? i czemu to cos nie bzyka ? znaczy sie nie dzialaa jakies pomysly ?

moze jak za darmo po zepsuta ?

a od jakiego auta jest . i zeby poprawnie dzialala najlepiej podlaczyc po przekazniki aha , popatrz czy dobre kable podlaczyles albo rzeczywiscie jest zepsuta

ano wlasnie mi mowil kolo od ktorego ja wyrwalem ze mzoe byc zepsuta ale ja rozkrecilem i nie wiele tam jest co by sie popsuc moglo na jakich przekaznikach i jak dokladniej to zrobic ?? b

co tam kombinować...plus i minus!!bezszelestnie te pompy nie chodzą, więc albo jest zrypana, albo źle podpiąłeś. u mnie wchodzą dwa kabeloczka, jedno większe (plus), drugie mniejsze (masa)

przekażnik zamontuj wtedy kiedy będzie działać skoro na krótko nie dział to przekażnik nie pomoże a jak rozebrałeś to szczotki jeszcze były od jakiego samochodu jest ta pompa to ci może coś podpowiem
Jak nie będzie działać a bedziesz chciał mieć koniecznie elektryczną pompe paliwa to skocz na giełde do słomczyna tam mają do wyboru do koloru
nowe cena od 100 w zwysz zależnie od ciśnienia

Nie wiem od czego to jest. jutro sie z tym powojuje jeszcze mzoe cosik wykombinuej madrrego.

Elektryczne pompy są zazwyczaj nierozbieralne, więc nie wiem jak ją rozebrałeś. A pozatym na 100% jest spalona

Cytat:
2005-03-19 12:47:51, Jesion128 pisze:
Elektryczne pompy są zazwyczaj nierozbieralne, więc nie wiem jak ją rozebrałeś. A pozatym na 100% jest spalona

ja mam taka stara pompe paliwowa od lorda lucasa glosna jest jak sam sk... , trajkocze jak pistolet automatyczny, jest jak najbardziej rozbieralna , mozna w niej wymienic wszystko uzwojenie cewki, przerywacze membrane zaworki itp

odświeżam temacik z zapytaniem czy pompa paliwa od dużego fiaciora w malcu może powodować że on więcej pali że jest dynamiczniejszy czy coś w tym stylu??

lepiej mieć zwykłą pompe od malca czy od dfa

z tego co pamiętam pompa paliwa e dużym fiacie jest taka sama jak w maluchu nie zmieni ona nic ponieważ jej sterowanie jest z wałka a pozaty zawur iglicowy nie wpuści więcej paliwa do komory pływakowej

a mi sie wydaje ze z pompy od DF'a itp. króćce wychodza pod innymi katami niz w maluchowskiej i zawadzaja o obudowe wiatraka

To one nie są zunifikowane .

tyle że wyjście od pompy paliwa w dfie jest grubsze i aby połączyć wąż z gaźnikiem trzeba wstawić dodatkowy filtr paliwa...jak sie nie myle foto nr3

Cytat:
2005-05-01 23:45:53, specWROC pisze:
...foto nr3

hmm.... jesli to jest od DF'a to od czego byla ta ktora przymierzalem miala byc od DF/Polonez/Lada