| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-26 13:18:08
Zleciłem w serwisie DU (tak, tak!), stwierdziłem, że nawej jak coś spieprzą to biora to na siebie. Inna sprawa, że istnieje (podobno) coś takiego jak dynamiczna wymina oleju. Chodzi podobno o to, że przy zwykłej wymianie część oleju zostaje w skrzyni (a konkretnie w sprzęgle). Przy dynamicznej wymienia sie cały olej. Ale szczegółów nie znam. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-04-26 13:52:35 Szczegóły... gadżety... |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-04-26 14:34:32
Nie do końca szczegóły, bo , jak wiesz w naszych awtomatach nie ma filtra, skrzynia zaś produkuje więcej zanieczyszczeń niż manual. Więc czystość oleju jest u nas sprawą dość istotną. |
SzybkiKosta HONDA CBR 600F, SEAT ... Warszawa -Ursynów | 2005-04-27 15:41:58 co za naród , to tylko Polska |
szeryfx Daewoo 2.0CD 95r AUT ... Chełm | 2005-04-27 21:42:58 Siemanko wszystkim! słuchajcie ja mam Espero z 95r 2.0 Aut. i własnie miałem dylemat bo nikt nigdzie nie wiedział o automatach.Noi podzwoniłem popytałem i wkoncu zebrałem wszystko w jedna całosc.Słuchajcie kupiłem 3L oleju Dexron III
i znajomemu mechanikowi zaplaciłem 20zł za wmiane wiec razem mnie kosztowało 120zł ,i to własnie dzisiaj mi wymienił,wsiadłem w samochod i jest duzo lepiej.Przyprowadziłem ten samochod w Listopadzie i słuchajcie nie wedziałem jaki wczesniej był lany olej i dzwoniłem do warszamy-0227298015i do wałbrzycha-i obydwaj powiedzieli ze moge smiało zalac olej dexron III mimo tego ze nie wiadomo było jaki tam szedł olej.Ale teraz czytam to co piszecie i mam pytanko słuchajcie ile ile wam weszło oleju?i powiedzcie jaka macie skrzynie ja mam 4T40E.Jakbyscie mieli jakies pytania to na GG albo meil : szeryfx@o2.pl i GG 5884375 |