Prośba

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szanowni Klubowicze mam pytanie czy ,ktorys z Was nie posiada dokumentacji technologicznej np.wałka lub nakretki , bo potrzebuje do szkoly na technologie maszyn ,a nigdzie w internecie niemoge znalezdz ,a pytalem kumpli pracujących na WSK-a i niedadzą rady wyniesc bo jest scisle tajna i niewiem skąd wykąbinowac i pomyslalem ,ze moze ktos ma z klubu ,pozdrawiam

stawiam duze piwa za pomoc

sorki za zasmiecanie forum

Czy chodzi o rysunek techniczny ze zwymiarowaną nakretką lub wałkiem?

nie takie cos to sobie sam zrobie ,potrzebuje dokladny opis wyrobu ,kolejnosc czynnosci wykonywania ,wszelkie podpisy itp w tej karcie jest zawarta cala instrukcja ,rodzaj materialu ,ilosc sztuk ,klasa dokladnosci itd........

HA - ja wiem o co chodzi - sam kiedyś miałem zaprojektować maszynę która będzie prowadzić pracę programowaną.

A tu chodzi pewnie o to, takie duperele jak materiał z jakiego ma być to zrobione, co najpierw robić, czyli np. obróbka skrawaniem itp. itd. Szkoda, że wywaliłem te pierdoły.
Ale jak Ci nikt nie pomoże, to poszukam

Chodzi o proces technologiczny. Poszukam, może znalałbym swoje z uczelni.

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

ja uczę się w technikum mechanicznym ale będę miał o tym dopiero za rok ale zobaczę co da się zrobić

Panowie szukam i nic !!Mikeb jak bys znalazl to byl bym happy ,a jesli chodzi o ten gazniczek niepasuje do samary bo dzis probowalismy zalozyc do samary kumpla i niepasowal na otworach

A nie masz żadnych książek z tym związanych? Bo gdzieś takie rzeczy powinny być jako przykłady

P.S. No ale wtedy robi się przejściówkę - tzn bierzesz odlew wiercisz w nim dziury pod jedną stronę z jednej strony, a po drugiej wiercisz z drugiej strony - ale to czasem niestety czysta teoria