MotoNews.pl
10 Pękła szyba :( (93730/45) - NT

Pękła szyba :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tata własnie kończył naprawe eskorta (oriona) z 90 r. - mkIV. Wymienił progi, połatał podszybie... no i pozostało wstawić szybe przednią... no i stało siem :p Lekko puknoł i szyba pękła. Za godzine ma przyjechać klient odebrać samochód. Ile mu odciągnąć za taką szybe? Ile moze kosztować uzywka a ile nowa ? Prosze o szybką odpowiedz. Z góry dziękuję.

Z tego co wiem to kumpel płacił kiedyś 150 zł za używaną ale to była szyba do modelu MK III

Jakiś czas temu za nówkę płaciłem 200zł

Bosze, tylko niee szyba.....brrrrrrrrrrr............ nienawidze szyb, po ostatnich kilku dniach pracy w Dąbrowie Górniczej w zakładzie produkcji szyb Brrrrrrrrrrrr....

A tak na poważnie to:
W szybexsie ok 290 nieorginalna i 320 orginalna razem z montażem, z tym że to do MK5.

ostatnio kupowałem około 120-150zł/szrot/ ale jak sie pytałem o montaz to przednia 150zł.

Wymieniałem dwa razy szybę w moim Rsie mkIV i płaciłem za nową szybę Nord Glass 160 albo 180zł z wymianą już nie pamiętam dokładnie.

Wszystko siem skonczyło bez dodatkowych kosztów (przynajmniej dla nas :p ). "No panie ryska była. Chwile po tym jak założyłem sama pękła". Dzięki za odpowiedzi. Na szczęście sie nie przydały :p

Cytat:
2005-04-28 19:52:34, sudzio pisze:
Wszystko siem skonczyło bez dodatkowych kosztów (przynajmniej dla nas :p ). "No panie ryska była. Chwile po tym jak założyłem sama pękła". Dzięki za odpowiedzi. Na szczęście sie nie przydały :p

Nieładnie

taaa i kolejny nabity w butelke klient......jak ja nie lubię takich druciarzy......jak coś się spieprzyło to trzeba za to zapłacić a nie niewinnego niczym człowieka narażać na koszty.....
szkoda, że trafiliście na takiego gościa......bo ja bym się tak nie dał....oddawałem auto z szybą całą to i z taką chcę odebrać, ale cóż....uczciwi fachowcy chyba wygineli

fachowcy kurza twarz rzeczywiście jest się czym chwalić.

i właśnie dlatego chcę sobie sam zrobić konserwację podwozia... a przynajmniej usuwanie rdzy...

Niezłe przegięcie. Gościa pewnie nieźle za robotę skroili i jeszcze będzie musiał szybę kupić którą mu zbili

Cytat:

Nieladnie kolego, nieladnie . . . Jak sie cos spieprzylo powinno sie poniesc konsekwencje tego . . .

co za koles ....

[ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2005-04-28 20:57:18 ]

W tym Klubie sie nie toleruje takich numerow.

Zastanow sie nad tym i lepiej zaloguj sie pod inna nazwa ... a numerow wiecej nie rob. Jako Sudzio jestes tutaj SPALONY.

Cytat:

... przynajmniej wiadomo żeby w ZŁotniku blacharki nie roobić .... .....