Przed listwą wtryskową

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Co to jest ?... Na przewodzie paliwowym tuż przed listwą wtryskową jest metalowy element w kształcie koła o średnicy 5 lub 6cm i grubości 2cm. Czy to jest dodatkowy filtr paliwa, może zawór zwrotny lub jeszcze coś innego. Na połączeniu przewodu (od strony zasilania) z tą częścią niekiedy wypływa paliwo pod ciśnieniem na zewnątrz, nie zawsze. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

czytaj to co napisał PiotrS

pozdrawiam

to ustrojstwo odpowiada za poprawne bez skoków dozowanie paliwa do listwy wtryskowej- tłumik drgań czy jakoś tak

W mojej wersji obok zbiornika pomiędzy pompą a filtrem już jest jeden tłumik pulsacji,czyżby to był kolejny tłumik lub stabilizator przepływu??Zdarza mi się na zimnym silniku podczas rozpędu pomiędzy 1 a 2 biegiem lub 3 niedobór paliwa, inaczej- na chwilę zwalnia,co na gazie nie występuje.Dlatego szukam przyczyny,z odpalaniem nie mam problemu bez względu na temp.. otoczenia,i stąd pytanie o to ustrojstwo. Pozdrawiam klubowiczów.

może to gooopie co spytam: a kiedy zmienialeś filtr paliwa?

A to przypadkiem nie chodzi o regulator podcinieniowy jeli jest dodstkowo polaczony cienka rurka z dolotem w okolicy przepustnicy.