MotoNews.pl
3 Bagażnik do GETZa (93334/90) - NT

Bagażnik do GETZa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich.

Zbliża sie sezon urlopowy, a wiec postanowilem zabrac sie za sprawe bagaznika dachowego do GETZa.

Czy ktos moze praktykowal juz to i wie co, gdzie i jak?

Czy do Getza przewidziano np. relingi? Jesli nie, to jaki bagaznik polecacie? W jaki sposob sie go montuje?

Chodzi mi wyłacznie o transport rowerów, nic wiecej.

Pozdr!

Pytałem w stosownym salonie o relingi, bo wyczytałem gdzieś że niektóre wersje takowe posiadają. Niestety Pani rozwiała moje wątpliwości na naszych autkach nie ma możliwości technicznych na montaż w/w. Pozostają tylko wersje "łapki za daszek", widziałem na spisach w norauto. ale szczegółów cenowych nie pamiętam.

Pozdrawiam

wczoraj w salonie Hyundaia widziałem na Getzie przymocowane rowery na dachu ale nie zwrócilem uwagi jaki był sposób mocowania

podzwoń po innych salonach to moze dostaniesz lepsze info

Zależy od ilośc drzwi. Do 3d jest tylko Thule za 650 (ewentualnie Hyundai za 770 netto). Do 5d jest więcej producentów i taniej, np. MontBlanc za 450. Wszytko mocowane łapą pomiędzy dachem a drzwiami.

Moj Getz (3d) ma na dachu, po obu stronach dwa podluzne wglebienia zabezpieczone plastikiem. Wydaje mi sie ze to jest miejsce do zamocowania relingow wlasnie.
Jutro dzwonie do serwisu, to sie przy okazji zapytam. Pani w salonie nie traktowalbym jako powazne zrodlo informacji ...

"podłużne wgłębienia" ... masz pewnie na myśli "rynienki" zasłonięte plastykową listwą? Próbowałem to odchylić i wygląda na to, że nie ma tam elementów (otworów, wygięć itd) świadczących o możliwości montażu relingów. Druga sprawa to nawet nie ma ich na liście akcesoriów
pozdrawiam, R

[ wiadomość edytowana przez: RADTUS dnia 2005-04-25 11:53:34 ]

Chcielibyście skrzywdzić Getza relingami??

Moj Gucio w wersji "2+1 soon" bedzie wygladal z relingami bardzo twarzowo . A jak praktycznie...

To jak z relingmi? Są do Getza czy nie? Jakieś zaczepy pod plastkikami na dachu są, ale wyglądają niezbyt solidnie.

Uprasza się właścicieli Getza a przystopowanie z pomysłem na relingi!
TO nie kombi ani minivan. Relingi do hatchbacka? Paskuda!

No wiesz, czasem mówi się trudno, zaciska się zęby i się jedzie, najwyżej będą wytykać na drodze palcami
Jak na dach wrzucę deskę windsurfingową o długości ponad 2,8m i szerokości ~70cm, do tego maszt, żagiel i bom to na relingi nikt nie zwróci uwagi

Przyłączam się do opinii mojego poprzednika. Gdyby wszystkim podobało się to samo, życie było by nudne. Zastanawiam się nad tymi relingami ze względu na ich funkcjonalność (metoda montażu bagażnika, anteny CB itd)
pozdr,

Co do anteny CB to jednak wolę magnes niż relingi
I innym też polecam, prawda termos?

Skoro wpadliśmy już na temat CB, to może Kolega zdradzi którą to szczelinkę wybiera do wyprowadzenia kabelka do anteny? Też mam magnesówkę, ale szczeliny w naszych bolidach trochę wąskie i kabelek się mocno "kleszczy".

pozdr, Radek

Jeszcze żadnej Dziś odebraliśmy radia i jeszcze nie mamy anten. Będą pewnie przez drzwi albo przez klapę bagażnika ale jeszcze nie spraktykowaliśmy

Obejrzalem wczoraj "rynienki" na dachu. Marne te zaczepiki, roweru bym im raczej nie powierzyl, a co dopiero deski z pędnikiem. Ktos wie po co one tam sa wogole?