Problem z jazdą na lpg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!

Mam pytanko czy moze ktoś wie z was co to moze być , otóz wczorajszego dnia byłiśmy z kumplem zmuszeni wyciągnac deskę rozdzielcza z auta, przy czym zmuszeni byliśmy odłączyć ten sały przełącznik LPG/BENZYNA , po podłączeniu go z powrotem nie da sie auta przełączyć na lpg , po przełaczeniu na lpg po chwili sam sie przełącza na benzyne , wogóle nie chce jechac na lpg , czasem przy hamowania przeskakuje na lpg na chwile po czym wraca z powrotem na bene , jak by ktoś wiedział co to moze byc to z góry dzieki za odpowiedz

Cytat:
2005-04-25 10:32:14, sterciu pisze:
Witam !!! Mam pytanko czy moze ktoś wie z was co to moze być , otóz wczorajszego dnia byłiśmy z kumplem zmuszeni wyciągnac deskę rozdzielcza z auta, przy czym zmuszeni byliśmy odłączyć ten sały przełącznik LPG/BENZYNA , po podłączeniu go z powrotem nie da sie auta przełączyć na lpg , po przełaczeniu na lpg po chwili sam sie przełącza na benzyne , wogóle nie chce jechac na lpg , czasem przy hamowania przeskakuje na lpg na chwile po czym wraca z powrotem na bene , jak by ktoś wiedział co to moze byc to z góry dzieki za odpowiedz

napewno w przełaczniku nie ma styku, miałem dokładnie to samo jechał na lpg poczym przełaczył sie na benzynę, rozebranie przełacznika i usuniecie z e styków kawałka stopionego plastiku pomogło

mam podobny problem, troche mniej drastyczny Mianowicie, gdy jadę na gazie, to przełącza mi się na benzynę czasami. Oczywiście szarpnie, a na wolnych potrafi zgasnąć nawet. Macie jakieś pomysły, dlaczego to się dzieje?