Polerowanie ramion kierownicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy spolerowanie ramion kierownicy ale one są raczej jakies stalowe a nie aluminiowe da się zrobić za pomocą filcu,pasty i wiertarki?Czy na takim materiale da się uzyskać efekt połysku?Czy farbę usunąć drobniejszym papierem żeby nie było problemów z usunięciem rys?

Usuń farbę papierem ok 200 ( zeby rys nei narobic bo potem bardoz cięzko sie ich pozbyć) potem cąłosc przejedź jakąś 400, i potem wodnymi 1000 i ewentualnei 1500, a potem automax i szmata, i dajesz. nei ma opcji, musi sie świecić jak psu jaja Tylko uczulam Cie na skrobanei farby jakąś 80 bo narobisz rys i potem bediz ebardzoooo ciezko sie tego pzobyć.

Dzięki. Wyczerpująca i fachowa odpowiedz.Mam nadzieje ze wyjdzie.Kupię papier o grubości jaką podałeś.

Dzięki. Wyczerpująca i fachowa odpowiedz.Mam nadzieje ze wyjdzie.Kupię papier o grubości jaką podałeś.

ja wykańczająco polerowałem swoją kiere papierkiem 2000 wodnym następnie pomalowałem jąlakierem bezbarwnym

Jesli ramiona sa stalowe, to nie baw sie w zadne woski, bo pozniej nie uda sie nalozyc lakieru bezbarwnego, a bez niego zaraz zardzewieja. Chyba, ze polerujesz pod chromowanie, wtedy i tak przed samym zabiegiem wytrawiaja to w jakims kwasie i zaden wosk sie temu nie oprze.

Cytat:
2005-05-03 09:04:05, Koxx pisze:
Jesli ramiona sa stalowe, to nie baw sie w zadne woski, bo pozniej nie uda sie nalozyc lakieru bezbarwnego, a bez niego zaraz zardzewieja. Chyba, ze polerujesz pod chromowanie, wtedy i tak przed samym zabiegiem wytrawiaja to w jakims kwasie i zaden wosk sie temu nie oprze.

Automax to nei wosk, tylko pasta polerska, lekkoscierna, bez problemu po wymyciu benzyna nałozysz na to lakier