Piep***** igla!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dopiero co pomalowalem bebny z tylu.
Zakladalem z powrotem kola i troche przegialem przy dokrecaniu srub - ukrecilem szpilke!
No i teraz nie wiem co dalej, na 3 jakos dojechalem do domu ale wolalbym nie ryzykowac za duzo.
Nie wiem czy da sie wymienic jedna szpilke, czy trzeba od razu caly beben A wkurzylbym sie podwojnie jesli caly beben bo dopiero co go malowalem.
Wie ktos jak to z tym jest?
Bede wdzieczny za odpowiedz.

nie martw sie spokojnie wymienisz jedną.
Są specjalne przyrządy do wykręcania urwanych srub ale raczej przy bębnach nie będą przydatne.
Rozwiercenie pozostałości szpilki wertłami od mniejszej do większej średnicy i na końcu wyciągnięcie pozostałości.

a jaka farba malowales bebny i zaciski? jak to zrobiles opowiedz mi od poczatku do konca...dzieki

spokojnie...da radę wymienić jedną...

Cytat:
2005-05-01 16:07:30, woj111 pisze:
nie martw sie spokojnie wymienisz jedną. Są specjalne przyrządy do wykręcania urwanych srub ale raczej przy bębnach nie będą przydatne. Rozwiercenie pozostałości szpilki wertłami od mniejszej do większej średnicy i na końcu wyciągnięcie pozostałości.

Uff, no to mi troche ulzylo. Juz sie balem ze moja robota pojdzie na marne. Mam tylko nadzieje ze jutro ktos mi to zrobi.
A mozesz mi jeszcze powiedziec jak ta szpilka jest tam zamontowana? Spaw, czy jak?

Cytat:
2005-05-01 16:11:04, ladowacz pisze:
a jaka farba malowales bebny i zaciski? jak to zrobiles opowiedz mi od poczatku do konca...dzieki

Zaciski i bebny malowalem zolta farba firmy Motip.
Z zaciskami bylo ciezej bo po pierwsze robilem to w zimie w nieogrzewanym magazynie i troche farba slabo schla, no a po drugie ciezko bylo oczyscic zaciski. Przy bebnach duzo latwiej - wzialem flexa i szczotke taka metalowa do tego i sie oczyscilo szybciutko. No i malowalo sie tez latwiej bo moglem sobie beben obracac. Poza tym mniej zakamarkow.

dzikei za pomoc

Cytat:
2005-05-01 16:12:13, b_artman pisze:
Spaw, czy jak?

wieloklin. ogolnie wybic stara, zalozyc nowa, skrecic jezdzic