MotoNews.pl
7 (126)co szybciej i latwiej wyciagnac skrzynie czy silnik? (134928/0) - NT

(126)co szybciej i latwiej wyciagnac skrzynie czy silnik?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, bo kur2 zalorzylem jedna czesc zle i sprzeglo jest caly czas wcisniete. ze tez tego wczoraj nie zawarzylem jak silnik wkladalem ;/ dodam ze nie mam kanalu.

Bez kanalu latwiej/szybciej jest wyjac silnik, z kanalem skrzynie.

E tam ja wyciagałem to i to bez kanału i skrzyni mi troszke wiecej czasu zaj*ba bo popijałem browara!! :] a teraz nzów musze skrzynie wyciagnac bo poduszki sie zj**ały !! ;]

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-02-10 15:14:03 ]
[ powód edycji: Regulamin ]

ok dzieki, silnik to no problem , ale zas musze do roboty po paleciaka jechac ( bardzo fajnie latwo sie wsadza potem ) a skrzyni jeszcze nie mialem okazji ruszac, ale jak tak spojrzalem to wygladalo mi ze by szybciej szlo ...

a po co wyciagac skrzynie zeby poduszki wymienic ???? to jest 15 min roboty kladac sie po auto, z tego 5 zajmuje skoczenie do sklepu po zapas browara

ale musze zamach dac inny i przy okazij wymiene poduszki odkrece silnik ze skrzynia !!
aha bedzie kto chetny na zamach 3KG (nie wywarzony)? z waskim wieńcem ?? bo teraz bedzie 1.5kg :] ciekawe jak to bedzie chodzic !!!

Cytat:
2006-02-10 15:30:11, wrc126p pisze:
ale musze zamach dac inny i przy okazij wymiene poduszki odkrece silnik ze skrzynia !! aha bedzie kto chetny na zamach 3KG (nie wywarzony)? z waskim wieńcem ?? bo teraz bedzie 1.5kg :] ciekawe jak to bedzie chodzic !!!

Widać nie wiesz do czego służy zamach w samochodzie Życzę powodzenia z tym 1,5 kg.

W/g mnie najłatwiej to wyjąc całość - poodpinac linki i przewody, podłożyć coś pod silnik i skrzynię, odkręcić poduszki pod skrzynią, lizak, mocowanie do belki, półośki, odkręcic belkę i popchnąc auto do przodu i masz wszystko na wierzchu.
Przynajmniej tak mój ojciec zawsze robi (maluchami jeżdzi ciągle od 1975 r - maniak ) i tylko pierwsze dwa razy wyciągał graty osobno - potem powiedział że nigdy więcej. Acha, nie mielismy w domu kanału (do ub. roku) a staruszek ma juz 75 lat i świetnie daje sobie radę sam.

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-02-10 15:49:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2006-02-10 15:51:18 ]

3 kg ale niewywazony lipa.
Na tym 1,5 bedzie sie fajnie wkrecał ale ustaw sobie wolne na 1500

Jak dla mnie to łatwiej ci bedzie silnik bo chcesz wyciagac zamach a tak bedzie ci łatwiej ...

silnik wyciagnac to jest male piwo, 7 srub od skrzyni (czytam belka i juz, ale gorzej z wlorzeniem, zeby nie skrzywic tego "preta"... co wystaje ze skrzyni i musze po paleciaka jechac do firmy ;/
zamach 1,5 kg rewelacja, ale ciezko cos takiego stworzyc, a zrobienie z seryjnego kola tyle, to moge sie zalorzyc o flaszke ze nie przejedzie 10 km

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2006-02-10 16:00:11 ]

Cytat:
2006-02-10 15:58:28, comar pisze:
silnik wyciagnac to jest male piwo, 7 srub od skrzyni (czytam belka i juz, ale gorzej z wlorzeniem, zeby nie skrzywic tego "preta"... co wystaje ze skrzyni i musze po paleciaka jechac do firmy ;/

Dlatego własnie polecam wyjęcie silnika razem ze skrzynią - mało pracy, niewiele sie zmeczysz a wszystko sobie poskładasz bez problemu

coey pierdzilicie wyjąć silnik to 10 minut.a przecie jak dobrze wycentrujesz tarcze to bez problemu wchodzi a jak na paleciaku to wogóle pryszcz.

Cytat:
2006-02-10 16:07:53, baryla_wroclaw pisze:
coey pierdzilicie wyjąć silnik to 10 minut.a przecie jak dobrze wycentrujesz tarcze to bez problemu wchodzi a jak na paleciaku to wogóle pryszcz.

ale bez paleciaka to juz gorzej i to samemu ;/ chyab ze sie ma wprawe, a ja silnik dopiero 2 raz bede wyciagal / wkladal.

no to po egzaminie do firmy i trza bedzie jakos do twingo wpakowac paleciaka, jakos nie widzi mi sie wyciagania calosci ze skrzynia.

cos czuje ze na lato sie moze chyce i kanal zrobie w garazu, bo widze ze by sie przydal jak cholera

Cytat:
2006-02-10 16:07:53, baryla_wroclaw pisze:

pokaz film jak w 10 minut masz silnik poza budą

moj rekord to 18 minut tylko ze byla juz odkrecona oslona zamachu

no pany tera to wam juz nie pokarze z tym pojebnym kręgosłupem ale 10 minut jak niema osłonki od zamchu to jest realny czas jak ma sie narzedzi i plan działań.a uwirzecie ja miałem wprawe w wyciagniu i wkładaniu silnkia do malca bo nieraz to po 3 razy dzinnie robiłem u siebie a pztym mom kanał i duzo siły

wyjac skrzynie jest duzo gorzej niz silnik, nie wzieliscie pod uwage wszystkich linek - predkosciomierza, sprzegla, gazu, do tego lizak trzeba odkrecic, poduszki.

W 10 min spoko tylko ucinaczki do linek i przewodów sie przydadzą. Kumpel kiedyś wytargał w taki sosób że przywiązał mende do kontenera wbił 1 cegła na gaz linka z 30 m miała tak że wyskoczył ze skrzynią tylko buda poszła daleko.. hehe taki mały hardcore. Bez kanału to ze skrzynią jest zabawa, a w takim przypadku silnik ładnie wychodzi i niewiem po co ci paleciak, piesek kawął deski cokolwiek starcza.

no wrencach przecei sie wyciąga idealnie i wkłada przecei silnik waży ze 35kgno może 45 ale przecie tyle to w zerówce dzici dzwigają a skrzynie w pojedynke bez kanału to trza mieć wprawee i kóre****ą cierpliwośc a mi jej brakuje

silnik 35 kilo? to chyba od komara

Cytat:
2006-02-10 20:08:25, ZoLt4R pisze:
silnik 35 kilo? to chyba od komara

śjakas aluzja ?

na paleciaku zaj****cie sie silnik idealnie wyciaga i wklada, deski cegly lewarki tez daja rade, ale skoro mam mozliwosci to czemu sobie nie ulatwiac zycia ?

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-02-10 21:56:58 ]
[ powód edycji: Regulamin ]