Centralny zamek do accenta - zakładał ktoś?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam zamiar założyć do mojego absolutnie gołego accenta centralny zamek na pilota czy coś takiego :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31656954
będzie współgrać z accentem?
pozdrawiam
QS

Ja zakładalem do accenta II zamek i jest tam duzo miejsca aby to zrobic dosyc szybko i bezbolesnie . Najwiekszy problem to zdjąć maskownice z drzwi , reszta prosta .Jak cos to na stronce fiata uno jest podłączenie silowników i mocowanie ich w drzwiach. Jesli jestes zainteresowany daj znac to poszukam cos na kompie razem ze zdjeciami z montazu. pochwa(lony)

to jest link na stronke uniaka wszystko tak samo tylko montaz silownika latwiejszy gdyz montowany jest on w poziomie http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,67.html

pochwa(lony)

Zeby sciagnąć maskownice z drzwi trzeba najpierw sciagnac plastiki czarne tam gdzie sie steruje lusterkami (chyba ze sa elektrycznie sterowane) . SCHOWAJCIE SZYBEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! Nalezy cienkim srubokretem podwazyc jak strzalka czerwona pokazuje i znalezc zatrzask mocujacy jest on tylko jeden w okolicy srodka tegoz trojkata, lekko podwazajac ten trojkat drugim srubokretem (ja sam urwalem zatrzask z jednej strony ale go zwyklym glutem przykleilem przed montazem -musialem sie jakos dostac i nauczyc hehhee napewno nie uszkodzicie samego trojkata).Krok nastepny to sciaganie maskownicy drzwi . Najpierw trzeba odkrecic wszystkie wkrety jakie sa mozliwe (ZOLTE PUNKTY ), tzn trzymajace maskownice i okolice klamki(uwaga nie wszystkie wkrety sa takie same tzn okolica klamki moga byc grubsze , przy ponownym montazu lepiej zeby byly na swoim miejscu) . Teraz najtrudniejsza czesc mianowicie sciaganie korbki podnoszenia szyby (dla wiekszosci ludzi bułka z maslem to samo w innych samochodach ) trzeba miec zakrzywiony srubokret , docisnac maskownice do dzwi i probowac szukac zawleczki mocujacej w szparce miedzy plastikową podkładka a
korbka - sama wyskoczy lepiej zeby nie zginela. Korbka delikatnie zejdzie (przy ponownym montazu ustawcie korbki w takich samych pozycjach tzn zeby noga podczas jazdy nie otwierac okna hehehe)
. Zdejmowanie maskownicy - od dolu i od strony zamka podwazamy ja az kolki (ROZOWE PUNKTY )same wyskocza ,przy zawiasach tylko odkrecamy srubki dalej podnosimy maskownice do gory(ZIELONE STRZALKI) az wyskoczy z zaczepow w okolicy szyby (ROZOWE PASKI), nastepnie demontujemy klamke bardzo latwe sa tam druty prowadzace z klamki do zamka , mocowane tylko na zatrzaskach .Klamka wraz z maskownica powinna odejsc od drzwi .WSZYSTKO ROBCIE POWOLI COBY NIC NIE UPIER..... URWAC I POLAMAC plastik jest dosc gietki i róbcie to lepiej w cieplutkim garazu ,plastiki beda gietkie , no i wy zdrowsi .POWODZENIA I oczywiscie pochwa(lony) jacky81

ZDJECIA MOGE WYSLAC NA MAILA

[ wiadomość edytowana przez: Jacky81 dnia 2005-12-20 01:28:26 ]

Cytat:
2004-10-02 00:37:56, qs pisze:
witam mam zamiar założyć do mojego absolutnie gołego accenta centralny zamek na pilota czy coś takiego : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31656954 będzie współgrać z accentem? pozdrawiam QS

Jeśli masz alarm na pilota to można kupić siłowniki + moduł i zrobić to tak, że jak załączasz alarm to zamykają się zamki - ja tak mam i jestem zadowolony.
Jeśli jednak nie masz doświadczenia z elektryką (czasami trzeba coś przerobić) to kup zestaw z pilotem (najwyżej będziesz miał dwa) - roboty jest na jakieś 3-5 godzin (sama dłubanina)

MISTER