MotoNews.pl
9 Ile wyprodikowali Polonezów z 2.0 Forda ?? (99576/110) - NT

Ile wyprodikowali Polonezów z 2.0 Forda ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znajomy pochwalił się mi ,że ma takie autko z 1990r. Stan blachy kwalifikuje go do kasacji, ale silniczek ,skrzynia, most sa w b.dobrym stanie. Z tego co się dowiedziałem jezdził do ubiegłego roku w strazy pozarnej.

A wystarczylo troszke poszukac i zadac pytanie w odpowiednim watku:

1

2

3

4

zaraz moderator zrobi EOTa

u mnei w straży jezdzie przejściówka, czy to też może być serce forda czy równiedobże mosże być 1.5?

Przeczytałem i nadal nie mam odpowiedzi ile ich wyprodukowali.

po 32 minutach chcesz miec odpowiedz? co to jest, infolinia?
chrostek, skad mamy to wiedziec???

[ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2005-06-04 14:46:22 ]

Kurde... Prezes może edytować wątek bez informacji o tym pod postem Ja też tak chcę

Edit: Czary jakie czy co? 30sek wcześniej nie było tego podpisu

[ wiadomość edytowana przez: Makaveli dnia 2005-06-04 14:47:45 ]

Cytat:
2005-06-04 14:28:48, Chrostek pisze:
u mnei w straży jezdzie przejściówka, czy to też może być serce forda czy równiedobże mosże być 1.5?

Tak.

Cytat:
2005-06-04 14:28:48, Chrostek pisze:

Przejściówki z 1.5 to niezłe dziki, więc prawdopodobnie tak

Ile wyprodukowali polonezów z silnikiem Forda ? Tego nie wiedzą nawet najstarsi górale
niestety prawda jest taka że nasza fabryka nigdy nie dbała o swoją historię, i takie dane się nie zachowały

btw: nie klikajcie w linki Bolimy bo już zrobiłem z nich jeden ładny temacik

Przejściówki 2.0 SLE miały fajnie rozwiązany problem położenia lewarka od skrzyni biegów

A wszystkim zainteresowanym na temat 2.0 SLE polecam wybrać się tu

Kiedyś coś słyszałem ze po numerze fabrycznym mozna było dojść ile ich było, ale to już pytanie do Ronaldo jak to było, ale o ile mnie pamieć nie myli on miał jednego z tych ostatnich no chyba ze mi sie coś pomyliło.

Parę fotek
Image Hosted by ImageShack.us

Fordowskie 2.0 w blachach przejściówki

Altus:
Zapomniales dodac, ze fotki pochodza z mojej strony WWW:
Adamus WWW

Przy okazji, kto mi zalatwi naklejke 2.0 SLE albo 2.0 GLE ???

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2005-06-04 14:44:59, PAGAN pisze:
po 32 minutach chcesz miec odpowiedz? co to jest, infolinia? chrostek, skad mamy to wiedziec??? [ wiadomość edytowana przez: PAGAN dnia 2005-06-04 14:46:22 ]

Tych minut upłyneło ze 400, i nadal nikt nic nie wie. Ale nie jest dobrze jak sam Prezes nie ma takich informacji

[ wiadomość edytowana przez: goldrs dnia 2005-06-04 21:39:04 ]

Cytat:
2005-06-04 21:17:47, adamus pisze:
Altus: Zapomniales dodac, ze fotki pochodza z mojej strony WWW: Adamus WWW Przy okazji, kto mi zalatwi naklejke 2.0 SLE albo 2.0 GLE ??? Pozdrawiam Adamus

To się da załatwić. Mogę się wykosztować te 2zł+1,3zł na znaczek

Ale jest jeden problem... Ta naklejka trochę odbiega od oryginału - tzn. sama grafika (w zasadzie czcionka) jest trochę inna, no i "papier" też na pewno inny. Nie wiem czy Ci taka będzie pasować... Tragedii nie ma, ale wprawne oko od razu zauważy różnicę...

Cytat:
2005-06-04 21:37:24, goldrs pisze:
Tych minut upłyneło ze 400, i nadal nikt nic nie wie. Ale nie jest dobrze jak sam Prezes nie ma takich informacji

Takich informacji, jak już napisano, nikt teraz nie posiada. Można tylko gdybać.

Cytat:
2005-06-04 21:42:20, jacek_s pisze:
Takich informacji, jak już napisano, nikt teraz nie posiada. Można tylko gdybać.

Niezupełnie ,w AutoTechnikaMotoryzacja , kazdego roku było zestawienie ( w latach 1989-199 wyprodukowanych samochodów w zestawieniu na typy , silniki .
Dla przykładu w roku 1994 wyprodukowano polonezów:
1.5, 1.6 gaznik 66700 sztuk
1.5, 1.6 wtrysk 9919
1.9 diesel 3119
1.4 5850
Kto ma dostep do tych numerów ATM , znac bedzie odpowiedz

jesli chcesz informacji, uderz do forda, znajdz informacje ile zostalo sprzedanych silnikow do polski, gdzie odbiorca bylo fso, w czasie produkcji polonezow z silnikiem forda, ale to i tak nie da pelnej informacji, bo nie wszystkie silniki musialy byc zamontowane w samochodach.
a w ogole czy ta informacja cos zmienia i czemus sluzy?

Cytat:
2005-06-04 21:37:24, goldrs pisze:

Hehehe - nawet gdyby aktualny prezes fabryki zajrzał do tego tematu również nie potrafiłby udzielić odpowiedzi, ale rzeczywiscie Prezes tak prężnego klubu "fabrycznego" musi to wiedzieć - Panie Prezesie słabo się Pan starasz

zostalo wyprodukowanych i sprzedanych 314 sztuk polonezow z silniekiem forda 2.0 i to przyjmijmy jako pewnik, buehehehehe!!!