| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2005-05-08 00:30:50 Przede wszystkim skasować jeden wątek bo się trochę burdel zrobił... ![]() |
krzyspi25 CARO 1,6 GLE Sosnowiec | 2005-05-08 00:40:57 witam
na pewno trzeba ściągnąć głowicę; wypalona dziura w tłoku, zawór się nie domyka lub pęknięte sprężyny zaworu, może być też walnięta uszczelka pod głowicą(najprawdopodobnie) lub w ostateczności zmasakrowna gładź cylindra(nie życze tego nikomu) wszystko będzie widać po ściągnięciu głowicy, oby to była tylko uszczelka , u mnie kiedyś palił na 2 cylindry przez to że był przedmuch między 1 a 2 cylindrem , żebyście wiedzieli jakie myśli chodziły mi po głowie zanim odkręciłem głowicę |
JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2005-05-08 01:16:54 Odkręcona głowica prawde ci powie |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-05-08 08:35:52
racja wszystkiego sie dowiesz jak zdejmiesz głowice i mam nadzieje ze bedie to mało istotna sprawa ale może zaczać od luzow zaw bo kiedyś jak byłem z robocza wizytą u brata to walczył z ciekawą awarią 3 cylidrowego jakiegoś japońca który nie palił i niemiał kompresji i szef nakazał zrzucenie głowicy a mój braciszek sprawdził włąsnie luzy które okazały sie nieistniejace i autko miało cały czas otwarte zawory po ich regulacji zaczoł chodzić jak pszczółka |