Rozpisz sprzęt car audio dla zupełnego laika (1-1.5tys) :PP

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!

Jestem tutaj nowy, początkujący i w ogołe nie znam się na tym o czym tak lubicie rozmawiać
Sprawa przedstawia się tak. Jakoś na dniach nabędę samochód honde civic albo mazde 323, jeszcze dokładnie nie wiem, ale już zastanawiam się zastanawiać nad sprawą audio.
Chce, aby w moim samochodziku była muzyka o bardzo ładnym i głośnym brzmieniu.... będę posiadał na całość ok. 1000-1500 zł, wiem że allegro idzie z pomocą bo tam niskie ceny.
Możecie zaproponować w jaki sposób rozdysponowac tymi pieniędzmi, abym był zadowolony?
Z przodu jakie głośniki, z tyłu jakie, subwoofer? wzmacniacz? radio?
Zdam się na waszą wiedze (prosze tłumaczyć wszystko jestem laikiem )

Dzieki z góry i pozdrawiam

Hehe... 1000-1500 zl mowisz... Jezeli chcesz miec "bardo ladne i glosne brzmienie" to tyle wyniesie Cie samo wygluszenie samochodu ktore dopiero przygotuje go do dobrej klasy glosnikow ktore wraz z radyjkiem, wzmacniaczem, bassem i okablowaniem zakosztuja od 3000 w zwyz (liczac oczywiscie najtansze modele pewnych firm (JBL;Hertz) Za 1500 zl mozesz sprobowac zbudowac audio np na BOSCHAMNNIE, napewno nie jest to kompletny szajs ale o powyzszych wymogach bedziesz mogl sobie pomarzyc, bo to co uslyszysz to najwyzej przesterowane, stlumione popierdywanie... (( Tak to jest z tym car-audio

Elo. Zacznij od markowego, ale nie za drogiego radyjka i skup się na "przedniej scenie" czyli na głośnikach, zwrotnicach i małym wzmaku na przód samochodu. Z czasem dokup głośniki i wzmacniacz na tył, potem jak apetyt wzrośnie pomyśl o subie, najlepiej skrzynie basową, zapomnij o tybach, szkoda kasy. W ten oto sposób z czasem zabudujesz sobie kompletną scenę w samochodzie.
Innym wyjściem raczej gorszym jest kupienie wszystkiego naraz, ograniczając się Twoim budżetem, będzie to raczej tandetny sprzęt na ktory po miesiącu będziesz się tylko wkurw...... Pozdrawiam i powodzenia.